Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u nedelju uveče u drugo kolo turnira u rumunskom Jašiju, pobedom protiv Ruskinje Ane Blinkove 2:1 (6:2, 5:7, 6:1).

Danilović je 74. teniserku sveta, četvrtog nosioca turnira, pobedila za dva sata i 45 minuta. Srpska teniserka, koja je 150. na VTA listi, oduzela je Ruskinji servis osam puta, pritom izgubivši pet brejkova.

PROČITAJTE JOŠ:

Olgin trijumf je utoliko slađi što je Blinkova prva otvorila meč oduzimanjem servisa Srpkinji i povela je sa 1:0.

Danilovićeva se brzo konsolidovala, odmah je nadoknadila izgubljeno i u šestom gemu stekla prednost brejka za 4:2 posle čega je i trećim brejkom u tom delu igre sve rešila za 1:0.

U drugom setu je viđen potpuno suprotan scenario jer je Olga vodila 3:1 i imala sve u svojim rukama. Čak je i servirala za pobedu na 5:3, ali je Ana tada napravila brejk za 5:4, a onda čudesno preokrenula.

Da se ne pobrine i za potpuno čudo, Danilovićeva se potrudila maksimalno u trećem setu kada je posle maratonskog gema i čak šest brejk lopti, ispustila svoj servis.

Blinkova je nakon toga neobjašnjivo pala, Olga se vratila i onda sa tri brejka zaredom otišla na 5:1 posle čega dileme više nije bilo.

U osmini finala, Danilović će se sastati sa boljom iz duela Rumunke Anke Todoni (118) i Beloruskinje Aljone Falei (184).

BONUS VIDEO: Novakova propuštena šansa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar