Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Partije za istoriju.

Olga Danilović igra tenis svog života na Rolan Garosu gde je ostvarila rezultat karijere, a sada je dobila priliku da po prvi put zaigra na velikoj teniskoj sceni.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je pet mečeva u nizu računajuči i kvalifikacije na Rolan Garosi protivnice razbijala bez izgubljenog seta, dobila je šansu da na drugom najvećem teniskom stadionu u Parizu „Suzan Leglen“ igra protiv jedne od najboljih teniserki sveta, Tunižanke Ons Žabur.

Njih dve će zatvoriti program i zaigrati u večernjem terminu pa se spektakl očekuje oko 19 časova.

Olga je tako u seriji od 10 pobeda jer je pre Rolan Garosa osvojila i titulu na čelendžeru i evidentno je da igra sa neverovatnim sampouzdanjem zbog kojeg neće biti bez šansi ni protiv renomirane rivalke. Impresivno je da u tom nizu nije prepustila nijedan set rivalkama.

Pokazala je Danilović i zavidnu mentalnu snagu, pa je tako u meču protiv Italijanke Jasmine Paolini nakon lako dobijenog prvog seta, u drugom uspela da preokrene veliki zaostatak od 5:1 i da odigra najbolje važne poene.

Ovim rezultatom već je obezbedila plasman u 100 najboljih i u najgoroj varijanti će biti 98 igračica sveta, dok bi joj eventualna pobeda donela plasman oko 80. pozicije što bi bio njen najbolji renking u karijeri.

Žabur je sa druge strane posle lošeg nastupa u Madridu gde je eliminisana na startu od Paole Badose uspela rutinski da preko Laure Bronzeti i Ošean Dodan opravda ulogu favorita i stigne do trećeg kola, ali daleko od toga da nije ranjiva.

Olga Danilović
Foto: Nova.rs

Nakon titule na plavoj šljaci u Čarlstonu, usledio je solidani nastup u Štutgartu i fijasko u Madridu. U karijeri je osvojila četiri titule, a zanimljivo je da je po dve osvojila na travi i šljaci. Ipak, brže podloge joj bolje leže, pa bi Olga Danilović uz dobar servis mogla da ima šansu za finale.

Upravo je finale Vimbldona prošle godine kojoj je donelo drugo mesto na WTA listi najbolji pokazatelj za to. Nako toga nije odigrala ni blizu na tom nivou pa je usledio pad na sedmo mesto.

Žaber je veliki favorit, sa kvotom od 1.3, ali nije ni Olga potpuni autsajder i čekaće svoju šansu.

BONUS VIDEO Snimak sigurnosne kamere – mural Novaka Đokovića uništen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar