Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

Olga Danilović mora da ima poreklo neke egipatske boginje ili da jednostavno spada u porodicu mačaka. Kako drugačije objasniti što ima toliko života i ono što radi na terenu. Srušila je i Donu Vekić posle preokreta u setovima i supertaj-brejku.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Izgleda da obožava život na ivici ispunjen adrenalinom i izgleda da je bila rešena da pokaže da je 0:6 u prvom setu najgori rezultat. Ali za rivala! Ono što se u fudbalu govori za 0:2, to je 0:6 u tenisu, zaista najopasniji rezultat.

Olga je jedina koja nije pomišljala na to da će spakovati stvari nakon što je izgubila prvi set. Kratak odlazak u toalet je sve promenio iz korena, odjednom se pojavila neka nova igračica na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Agresivna baš koliko treba, teniserka koja želi da se pita za sve na terenu. Čak I kada zaplače posle meča ne možete da se ne zapitate: Kako? Odakle ti snage da ono izvučeš, da se onako spasiš. Bila je ovo još jedna u nizu potvrda zbog čega se priča da u sebi drži zatočenu grend slem šampionku.

Ipak ona polako uspeva da se iskobelja, da urlikne i pokaže da snovi zaista mogu da se ostvare. Danilović je posle svega sijala od zadovoljstva govorila da obožava šljaku i Pariz, sijala je kao što dugo nije.

Titula u Moskvi je velika stvar, ali osmina finala grend slema govori da može i mnogo mnogo više.

„Uživam ovde mnogo, ne znam ni kako sam pobedila u ovom meču, mnogo puta sam zaostajala… Toliko sam srećna, samo želim da vam kažem hvala – vi ste teniska zemlja, toliko pauza zbog kiše, a i dalje ste tu“, rekla je ona.

Olga je poručila da nema reči, ne brini sada je nama da ih pronalazimo ovo je samo početak.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare