Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena)

Nije bilo sjajno, niti idealno, ali je to bio pozitivan impuls nakon šest meseci lutanja u magli. Đoković deluje motivisano kako još nije bio ove godine.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Novak Đoković je konačno izgledao motivisano i sigurno u svoje udarce. Prvi meč na Rolan Garosu protiv Pjer-Iga Erbera vratio je onog starog Novaka nakon šest meseci izgnanstva.

PROČITAJTE JOŠ

Iako rezultatski ne deluje dominantno (6:4, 7:6(3), 6:4) to je odavalo sve vreme utisak čoveka koji ovde samo odrađuje posao u prvim kolima. Bez ogromnih oscilacija i problema Novak je uspeo da prođe dalje.

Više od svega raduje što je pokazao emociju za koju se činilo da je negde izgubio prethodnih šest meseci. Ta promena je i te kako vidljiva, pa je mahao pesnicama, tražio savete od svog tima, pokazivao da zaista ne želi da bude na bilo kom drugom mestu do baš tu i baš u tom momentu.

Nisu uslovi bili idealni jer je bilo neočekivano hladno i vlažno, ali to nije omelo srpskog asa.

Sada se pred njim nalazi drugi izazov u vidu Roberta Karbaljes-Baene koji je sa 6:3, 7:5, 4:6, 6:2 i tako sprečio još jednog Francuza da dođe do drugog kola.

Trenutno 63. igrača sveta Đoković poznaje izuzetno dobro jer je čak i trenirao sa njim. Svestan je šta može da očekuje od rivala, ali ga više brine ono što može da očekuje od sebe samog.

„Španac, odrastao je na ovoj podlozi, specijalista za šljaku, veliki borac. Nema velika oružja, nešto što odskače da je mnogo snažno, ali svuda je solidan – forhend, bekhend, serrvis ritern. Ne poklanja mnogo, moraću dobro da zaradim svoju pobedu“, poručio je Đoković koji je posle meča izgledao kao da mu je bar jedan mali kamenčić pao sa srca.

Loše je spavao, nije se osećao najbolje, ali je i dalje završio posao i to što mu je posebno bitno uspeo je da to uradi u samo tri seta. To mu daje dovoljno vremena da se odmori i pripremi za ono što ga čeka već u četvrtak.

Do sada je dva puta igrao protiv Španca i oba puta na grend slemu i nikada mu nije dozvolio da uzme i jedan set. Biće ovo njihov prvi okršaj na šljaci posle betona na Australijan openu i US Openu prošle godine.

Ipak, sada je samo pitanje koliko Novak može da izvuče iz samog sebe. Bio je pomalo skeptičan i nije dozvolio da poleti nakon jednog meča.

„I dalje ostajem pri onome što sam rekao na prvoj konferenciji. Monte Karlo, Rim, Ženeva, igrao sam sjajno prve mečeve, a drugi i treći bili su drugačiji. Mislim da sam odigrao čvrsto, dobro, ali ne uzbuđujem se. Pobeda u tri seta, igrao sam dobro kada je bilo najpotrebnije, bio sam fokusiran. Zadovoljan sam početkom, ide u pozitivnom smeru“, svestan je srpski as izazova koji su pred njim.

Boris Bošnjaković
Foto: Screenshot Instagram boris_bosnjakovic_professional

Ono što svakako raduje je što je imao mnogo, mnogo bolju komunikaciju sa boksom. U jednom trenutku je i Boris Bošnjaković, dugogodišnji glavni trener Novakove akademije, imao pravi savet.

Kada je Đoković počeo da se muči i da izgleda kao u magli doviknuo je „Razvuci ga“ i pokazao latinično V. Upravo je to Novak uradio i ubrzo uspeo da napravi brejk u trećem setu.

Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Ta sigurnost mu je sada preko potrebna jer tek slede okršaji zbog kojih će navijači sedeti na ivici stolice.

Đoković je imao sada potpuno drugačiju pripremu za turnir nego prethodnih godina i odlučio je da radi znatno duže treninge nego što je to obično radio na grend slem turnirima. To znači da i dalje traži pravu formu, a ukoliko se kockice budu poklopile mogli bi da vidimo još jednu veliku titulu. Naravno, put do nje je i te kako daleko, ali nije krio da razmišlja o tome.

„Za mene je ovaj turnir najveći izazov, pogotovo kada nisam u formi i nivo samopouzdanja nije tako visok, pa ulaziš u mečeve sa sumnjom i oprezom hoće li stvari krenuti kako želiš. Mislim da je suma sumarum prvog meča pozitivan. Ako gledamo moje rezultate na Rolan Garosu, osvojio sam dva puta od poslednje tri godine, a pre toga samo jednom. To je prilično interesantno. U poređenju sa drugim turnirima na šljaci, ovde se uvek najbolje osećam. To i jeste cilj, to sam mnogo puta ponovio“, završio je srpski as.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar