Novak Đoković
Foto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Zanimljiva priča.

Novak Đoković je proglašen za najboljeg sportistu 2022. godine u izboru francuskog lista „Ekip“.

Srpski teniser je ubedljivo izabran u odnosu na konkurenciju,a u velikom intervjuu za francuski list je pričao o brojnim zanimljivim detaljima iz svog života.

PROČITAJTE JOŠ

Ispričao je i jednu zanimljivu anegdotu.

Otkrio je i da se prerušio u italijanskog konobara kako bi iznenadio tim Evrope na Rajder kupu u Rimu. Srpskog asa je primetio samo Rori Mekilroj pre nego što je pobedničkom timu Luke Donalda održao motivacioni govor.

„Želeli smo da to bude iznenađenje. Ali bilo je manje-više poznato nekoliko dana ranije. Pitali su me novinari, rekao sam im da sam tek došao da igram. Morali smo da promenimo planove i odlučili smo da to uradimo na originalan, zabavan način. Smislili smo maskiranje. Trebalo mi je skoro sat vremena da se spremim, sa šest-sedam ljudi, sa šminkerima, frizerom, stilistom. Obukao sam se kao konobar koji donosi poslugu u sobu, stavili smo jastuke na stomak da budem deblji. Nisam više ličio na sebe! I tako sam ušao u prostoriju, gurajući kolica, spreman da poslužim šampanjac. Kada sam otvorio prvu flašu, čep je izleteo, umalo me udario u oko, odbio se o plafon. Morao sam da spustim glavu da ne bih privukao pažnju. Prvo me niko nije prepoznao, a onda me je član tima pitao: „Da li ste dobro, gospodine?“ Odgovorio sam na italijanskom. Prvo sam služio supruge i devojke, od kojih me je jedna malo čudno pogledala i tada su glasine počele da se šire. Rori Mekilroj me je prvi primetio. Rekao je: „Mogu li i ja da dobijem čašu?“ Okrenuo sam se, uzeo reket koji sam doneo i počeo da udaram voleje u zid. Svi su aplaudirali, to je bilo veliko iznenađenje“.

BONUS VIDEO Top 5 zakucavanja nedelje u Evroligi

BONUS VIDEO Vidno iznervirani Novak o doping kontroli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar