Novak Đoković - Roberto Karbaljes Baena Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Nekadašnji španski teniser Aleks Koreča optimista je kada je reč o formi Novaka Đokovića posle drugog kola Rolan Garosa.

Novak se plasirao u treće kolo pobedom nad Robertom Karbaljes Baenom u tri seta 6:4, 6:1 i 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak se definitivno vratio. Delovao je samouvereno, naročito u drugom i trećem setu“, rekao je Koreča, a preneo Eurosport.

Velike su to reči s obzirom na sve ono što se dešavalo Đokoviću ove sezone, pošto srpski teniser nema nijedno finale, a kamoli titulu. Čak je i sam pred Rolan Garos rekao da nema tako dobar osećaj kao nekih prethodnih godina, što ne znači da bi voleo da se bori za trofej koji je lani osvojio.

„Ima bolji servis od Baene, osećaj koji je pokazao u drugom setu je sjajan. Novak je bio smiren na riternu, bilo mi je bitno da vidim kako gleda servis Baene. Znao je gde da pošalje loptu. Danas je pokazao da je daleko bolji nego što smo mislili na početku turnira“, dodao je Španac.

I Tim Henman, bivši britanski teniski as podseća da je Novakova igra protiv Pjera Ig Erbera bila tek prosečna. Sada je slika bila drugačija.

„Forma u prvom meču je bila prosečna, ali sada je definitivno podigao nivo. Uz sve probleme sa vremenom, odloženim mečevima, dobiti meč u tri seta, to je fantastičan posao“, dodao je Henman za Eurosport.

Đokovićev naredni rival je pobednik okršaja Gaela Monfisa i Lorenca Musetija koji se sastaju u četvrtak uveče.

BONUS VIDEO: Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar