Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Sudijska odluka sa turnira u Sinisnatiju sa meča između Džeka Drejpera i Feliksa Ožea-Alijasima izazvala je brojen polemike u svetu tenisa, a reagovao je i Novak Đoković.

Naime, Drejper je imao meč loptu i servirao je za pobedu i baš tada se desila krađa.

Britanac je servirao, Feliks sjajno riternirao i lopta se vratila ispod Drejperovog reketa, te on nije imao najbolju poziciju za volej.

PROČITAJTE JOŠ

To ga je nateralo da udari lopticu prvo o pod, a zatim uradi dupli kontakt sa njom i prebaci je na Feliksovu stranu, što naravno nije dozvoljeno.

Ipak, sudija je priznao poen i dodelio ga je Drejperu, što je automatski značilo i pobedu za Britanca.

Najbolji teniser ikada je imao jasnu poruku, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili snimci onoga što se zapravo dogodilo tokom meča, kada se vidi da je loptica pala nakon udarca Drejpera.

Prvo se tačnije oglasio Stefanos Cicipas, da bi se na to nadovezao i Novak Đoković.

Novak je rekao da je to velika sramota.

„Sramota je to što nemamo nikakav video snimak ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smešnije je to što nemamo pravilo prema kom sudija iz stolice može da promeni originalnu odluku nakon što pogleda snimak izvan terena. Svako ko gleda TV može da vidi šta se dogodilo na snimku, samo igrači na terenu ostaju u „mraku“ i ne znaju šta se događa. Imamo „oko sokolovo“ za linije, živimo u tehnološki naprednom 21. veku. Molim vas, poštovane Turneje, postarajte se da se ovakve besmislice više nikada ne ponove“.

BONUS  VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare