Foto: Printscreen X / sports on max

Najbolji srpski teniser Novak Đoković odigrao je teniski klasik protiv Rafaela Nadala u Parizu i uspeo da pobedi uz više lepih poteza na obe strane.

Foto: Nova.rs

Ravno 60. put njih dvojica su zaigrali jedan protiv drugog i ovaj meč bi mogao da bude i poslednji u njihovom skoro dvodecenijskom rivalstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Shodno tome, publika na stadionu Filip Šatrije nije očekivala ništa manje od spektakla, mada je većim delom meča gledala „odučavanje od tenisa“.

Novak je dominirao sve do trenutka kada je u drugom setu imao 4:0, i to nakon što je prvi dobio sa 6:1.

Jasno je da Nadal nije odigrao mnogo mečeva ove godine, da već dugo kuburi sa povredama, ali se dotle očekivalo više od slavnog Španca.

“Soccerbet iz Pariza”

A onda je u nekoliko gemova rešio da podseti na nekadašnjeg sebe sa svih terena, posebno sa ovog na Šatrijeu.

Novak je u osmom gemu drugog seta bio na pragu da povede 5:3 i u tom periodu su mu loptice već bile kraće, snage u rukama kao da je iščililo dok je sigurnost otišla negde ispod tribina.

Đoković je ipak servirao na 30:40 i brejk lopti za Nadala, vezao je četiri solidna bekhenda, a onda forhend u suprotnu stranu i Nadal je poslao kraću loptu.

Novak je praktično mogao da bira gde će da je pošalje sa sredine polja, ali je i Rafa bio na sredini osnovne linije. Umesto da bekhend pošalje po dijagonali, Novak ga je poslao u paralelu i Nadal ga je pročitao.

A tradicionalno slab Novakov smeč je vratio pod noge Đokoviću posle čega je srpski igrač iz bloka samo uspeo da prebaci lopticu preko mreže za laganu egzekuciju Španca i brejk za 4:4.

Novak je nakon toga teškom mukom uspeo da napravi novi brejk i prekine Špančevu seriju za konačnih 6:4 u drugom setu.

Nakon meča je i sam Novak priznao da je to bio period igre u kom se malo povukao i počeo da sumnja u svoje udarce, što se nije dešavalo tako često tokom duge i bogate karijere najvećeg u istoriji tenisa.

BONUS VIDEO Strahinja Stojačić za Nova.rs: Tri godine nismo izgubili, zato na Srbiju gledaju kao na Novaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar