Foto:: Costfoto/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je stao na korak do 100. titule (koja će neminovno doći u nekom trenutku), a nakon toga je dao veliki intervju za čuveni "Vogue" i govorio i o momentima o kojima retko priča.

Pojasnio je koliko mu je značilo što je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. To je odredilo sezonu, to je učinilo da potpuno zaokruži karijeru.

Posle jednog takvog momenta teško je bilo vratiti se u svakodnevicu.

PROČITAJTE JOŠ

„Emocije se nisu stišavale neko duže vreme. Nisam dozvoljavao sebi da razmišljam o tome koliko sam blizu cilja sve do meč lopte. I onda sam pobedio. Osetio sam toliko intenzivne emocije, toliku količinu emocija kakvu nikada na teniskom terenu nisam osetio. Igrao sam možda i svoj najbolji tenis, na velikoj sceni, protiv Karlosa koji je bio u jako dobroj formi. I to je bio jedinstven meč, jedan od najgledanijih događaja na Olimpijskim igrama u svim sportovia i zaista je bilo zadovoljstvo biti deo istorije na taj način. Osvajanje te medalje, uz moju porodicu, dok moja deca gledaju, dok su tu bili moji prijatelji iz olimpijskog tima Srbije koji su došli da me bodre… Pun krug, zaista, pošto sam ostvario sve sjajne stvari koje tenis može da ponudi. Zlatna medalja je bila deo koji nedostaje i zaista sam osetio iskrene emocije nakon pobede i u Olimpijskom selu kada sam proslavljao sa srpskim sportistima, svi su došli, plesali smo i pevali“, rekao je Đoković koji je ostao misteriozan po jednom pitanju.

Novak Đoković protiv Tejlora Frica
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong)

Ovaj intervju je doneo i jedno veoma, veoma zanimljivo pitanje. Da li Đoković misli da je GOAT, evo šta je rekao.

„Mislim da je to postalo važno i prisutno tek pre nekih pet do sedam godina. Ako je rasprava o tome ko je GOAT nešto što ljude koji prate tenis zaista zanima, podržavam to. I sviđa mi se. Neću reći šta ja mislim o tome i ko je GOAT. Ostavljam ljudima da o tome diskutuju. Ja moram da ukažem poštovanje ranijim generacijama, tenis kao sport se mnogo razvio i napredovao, čak i sam reket se promenio i zato je veoma teško reći. Ljudi vole da raspravljaju o tome kako bi neko kao Bjorn Borg ili Rod Lejver ili Džon Mekinro igrali danas, ili ja, ili bilo ko drugi. Nikada to nećemo znati. Ja sam samo počastvovan što sam deo te grupe, počastvovan sam što mogu sebe da nazovem učenikom istorije tenisa i igre. Iako sam ih video mnogo puta i dalje se naježim kada ih sretnem, te legende, svaki put“, rekao je srpski as.

Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Osvajač 24 grend slem titule otkrio je kako se osećao zbog Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali i kako je uspeo da preokrene karijeru i tako polako izgradi status najvećeg ikada.

„Prvih nekoliko godina moje karijere, dok sam pokušavao da se probijem, glavno rivalstvo je bilo između Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Mislio sam, možda i osećao, kao da nema mesta za trećeg. Imao sam rivalstvo i sa Endijem Marijem. On je mojih godina, odrasli smo zajedno, ali uz naše rezultate i dostignuća, tokom godina se veliko rivalstvo razvilo u ‘veliku četvorku’. Mislim da je to nešto što je ostavilo dobar, veliki pečat na tenis. I zato mislim da je na kraju veoma dobro da imamo svežu krv i novo rivalstvo koje je snažno, autentično i koje jednostavno privlači ljude“.

Pojasnio je i šta će raditi kada završi karijeru. Tačnije šta bi mogao da radi jer ga toliko stvari zanima.

„Ima mnogo stvari. Zainteresovan sam za mnogo toga. I dalje želim da naučim da sviram saksofon! Da zaista naučim. Pre nekoliko godina sam svirao pristojno jedno vreme, ali sam onda postao loš jer nisam dovoljno i redovno vežbao. Podsetili ste me sada na to. Voleo bih da naučim da pevam, da sviram neke instrumente. Saksofon je broj jedan, ali bih voleo da naučim da sviram i ostale. Voleo bih da naučim i da glumim u pozorištu, obožavam pozorište. Pozorište pre svega, ali volim i filmove. Ipak, više volim interakciju uživo. Volim komediju i pokušavam da pokupim neke trikove od prijatelja koji su glumci. Voleo bih da načim da slikam i crtam i da pravim stvari. Takođe sam veoma strastven kada su u pitanju stvari u vezi sa zdravljem, oporavkom, zanimaju me sportska nauka, biotehnologija… To je veliki spisak stvari koje me zanimaju, neke od mojih investicija odnose se upravo na ta polja i pokušavam u različitim partnerstvima da razvijam brendove. Moj tim i ja pokušavamo da spojimo sve kako bismo napravili grupu jakih brendova. Voleo bih da svoj brend proširim van tenisa, van filantropije, u svet biznisa, velnesa i više od toga“, kaže Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar