Foto: Profimedia

Novak Đoković na Rolan Garosu radi stvari koje se u pojedinim trenucima graniče sa nemogućim i kojima se divi cela planeta.

Srbin je prvo u pet setova pobedio Lorenca Musetija u meču koji je trajao do 3.18 posle ponoći, da bi dva dana kasnije u novom preokretu svladao Fransiska Serundola i problem sa povredom.

PROČITAJTE JOŠ

Neverovatan, nadljudski napor je Đoković uložio u ova dva meča koji može da ga košta i nastavka turnira, ali je pokzao dai  u 38 godina ne planira da popusti rivalima ni za pedalj.

Zanimljivo je da je između dva duela dan proveo na boćanju iako je pre toga u krevet legao u šest ujutru, a posle pobede nad Serundolom pričao je o tome i otkrio detalje kako se oporavlja posle ovakvih napora.

„Igrao sam boćanje, bio sam tamo. To je najteža aktivnost koju sam imao u nedelju u Bulonjskoj šumi sa svojim prijateljima. Lagan dan. Prespavao sam veći deo dana. Radio sam neke vežbe, neke osnovne stvari sam vežbao u vodi, jer to pomaže sa tenzijom u mišićima. Onda sam još spavao. Došao sam na teren, dobro sam se zagrejao, imao sajjan prvi set. Nisam osećao da mi je taj meč sa Musetijem uticao na igru. Ovaj meč sa Serundolom je trajao duže. Fizički sam dobro, oporavio sam se brzo. Ovo je nešto što se dešava, neplanirano, nepredvidljiva povreda. Sada moram da se reprogramiram sa timom, da se fokusiram na koleno.“

BONUS VIDEO Novak: Šta još može da se desi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar