Novak Đoković
Foto: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

Ni u drugoj grupi ništa nije gotovo.

Novak Đoković se uz pomoć Janika Sinera plasirao u polufinale Završnog mastersa. Srpskom teniseru je nakon pobede protiv Huberta Hurkača u tri seta bila potreban i pobeda Janika Sinera koji je posle velike drame nadigrao Holgera Runea i eliminisao ga sa turnira.

Đoković je završio na drugom mestu i sa te pozicije ide u polufinale gde ga čeka prvoplasirani teniser iz druge grupe.

PROČITAJTE JOŠ

Tu poziciju posle dve runde drži Danil Medvedev koji ima dve pobede i ukoliko savlada u petak Karlosa Alkaraza biće protivnik Đokoviću u borbi za finale, dok će to biti Alkaraz u slučaju d ao n trijumfuje.

Ukoliko bi Karlos Alkaraz pobedio, postoji mogućnost i da se stvori krug njih dvojice i Aleksandra Zvereva koji u poslednjem kolu mora da pobedi Rubljova.

Zverev može do polufinala, ali ne i do pozicije jedan jer ni u jednoj kombinaciji ne može da bude najbolji u krugu tri igrača koji može d ase stvori njegovom i Alkarazovom pobedom, ali može kao drugi da ide na Janika Sinera. Za to mu treba bilo koja pobeda i poraz Alkaraza, jer u svakoj varijanti u krugu tri igrač ispada.

Dakle, Đokovića u subotu čekaju ili Danil Medvedev ili Karlos ALkaraz štro će odlučiti u međusobnom duelu u petak od 14.30.

BONUS VIDEO Novaku zasmetao Kamerman

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar