Najbolji teniser planete Novak Đoković izgubio je od Tomaša Mahača u polufinalu Ženeve sa 6:4, 0:6, 6:1.

Neprepoznatljivi Novak je igrao od očaja do sjaja i nazad i tako je Mahač prošao u finale turnira iz serije 250.

PROČITAJTE JOŠ:

Videlo se od starta da se Novak muči na terenu, nešto fizički mu nije bilo dobro, uranjao je glavu u peškir u prvom setu, ruka mu se tresla kao prut dok je pio vodu i sve to nije bilo dobar znak.

Mahač je bio motivisan i iskoristio je padove svog rivala, kom je možda glave u ovom meču došao jedan, naizgled bezazlen poen.

Igrao se početak trećeg seta, Đoković je tek napravio seriju od sedam uzastopnih gemova i delovao je nezaustavljivo.

Bio je nešto bliži tome da uzme Mahaču još jedan servis, bilo je 15:30 kada je iz svog boksa gde su bili Gebhard Grič i Miljan Amanović dobio sugestiju da se povuče nazad.

To je i uradio, promašio udarac u poenu koji je usledio i onda krenuo da se raspravlja sa svojim boksom, konkretno s Amanovićem.

„Šta vi pričate, kako nazad na ritern je***e, šta nazad na ritern?! O čemu pričate… Drugi servis na 15:30, ja ušao u teren on kaže ‘nazad’, strašno“, komentarisao je Novak ljutito.

Amanović je ostao miran, ali Đoković nije, pa je Mahač uspeo da se izvuče iz neugodne situacije, dobio je gem, onda napravio i brejk, a Novakova igra se raspala.

Sedam, osam minuta kasnije, opet se okrenuo ka svom timu i prokomentarisao: „Ovo su tvoji gemovi, tvoji“, dok je Mahač grabio ka pobedi i finalu u kom ga čeka Kasper Rud ili Flavio Koboli.

BONUS VIDEO Novak: Šta još može da se desi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare