Foto: Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković pobedio je Danila Medvedeva u finalu US Opena i istovremeno odao poštu Kobiju Brajantu.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Legendarni američki košarkaš je nastradao u helikopterskoj nesreći u Kalabasasu pre tri i po godine, a Novak je na ceremoniji posle 6:3, 7:6 i 6:3 protiv Medvedeva, obukao majicu sa motivima u čast pokojnog asa Lejkersa.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle pobede i postavljanja novog rekorda u muškoj i poravnanja apsolutnog grend slem rekorda koji je držala Margaret Kort, vlasnica 24 najveće titule, Novak je objasnio otkud mu ideja da svoj uspeh sjedini sa simbolom Brajantovog.

„Mislio sam o tome da uradim ovu majicu na kraju, ako dobijem šansu da osvojim turnir. To je bilo pre oko sedam dana. Nisam to delio ni sa kim do pre nekoliko dana kad sam pitao moje ljude da mi pomognu da napravim ovu majicu. Kobi mi je bio blizak. Blizak prijatelj“, počeo je Đoković o ideji da napravi posebnu majicu sa Brajantovim likom.

Broj 24 u ljubičastoj boji, lica Đokovića i Brajanta jedno pored drugog i način na koji je Novak zvučao dok je pričao o nekadašnjem američkom košarkašu svedoče o tome koliko je Srbinu značila legenda Lejkersa.

Međutim, Novak je ispričao i neke od detalja o kojima nije bilo mnogo reči, a to je kako mu je Brajant pomogao u momentima kada mu je bilo najteže.

„Mnogo smo pričali o mentalitetu pobednika. Kad sam se mučio sa povredom i pokušavao da se vratim, da prokrčim opet sebi put na vrh u tenisu, on je bio jedan od ljudi na koje sam se najviše oslanjao. Bio je tu uvek za bilo kakav savet i podršku na najviše moguće prijateljski način“, ispričao je Đoković.

Novak je u tu krizu zapao posle Rolan Garosa 2016. godine, da bi čitave dve godine pokušavao da se vrati na vrh, jer se u međuvremenu desila i povreda lakta, pa i hirurška intervencija. Međutim, 2018. se sve pokrenulo nabolje i od tada do danas Srbin ređa uspehe.

„Zato je ono što se desilo pre nekoliko nedelja i njegova smrt, mene lično pogodila duboko. Zato sam pomislio, 24 je broj koji je nosio na dresu, u njemu je postao legenda Lejkersa i svetske košarke i pomislio sam da to može da bude lepa simbolika da mu odam priznanje“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar