Foto: Shaun Brooks / Actionplus / Profimedia

Patrik Muratoglu, poznati teniski trener kaže da je "velika trojka" skup trojice igrača sa različitim motivima da uspeju.

„Secirao“ je uspehe Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala koji su skupa osvojili 64 grend slem titule i još mnogo mastersa u prethodnih 20 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

„Novak hoće da dominira. Hoće da bude iznad svih, želi da bude kralj. To mu je u DNK. Ima nešto da dokaže, što nije negativno uopšte. To je njegova motivacija i ona ga je vodila da postigne stvari za koje niko nije mislio da su moguće, osim njega“, kazao je Muratoglu.

Upravo različitost koju spominje čini ovo rivalstvo dinamičnim i zanimljivim, iako se Federer povukao, a Nadal kuburi s povredama.

„To je ono što ovo rivalstvo čini interesantnim“, konstatuje Muratoglu, nekadašnji trener Serene Vilijams.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели THE COACH (@patrickmouratoglou)

„Rafa voli da se bori. On se oseća dobro kada ulazi u bitku i voli taj osećaj. On je ratnik i njegovo ‘gorivo’ je da može da se takmiči na najvišem nivou. Kad stvari postanu teške i tvrde, tada se najviše trudi. Što je pritisak veći, to on više isporuči dobru partiju“, analizirao je Muratoglu.

Kada priča o Federeru, kaže da je on igrač i da jednostavno voli „da pogađa vinere i iskreira savršene poene“.

„Zato je Federer gubio živce kada je bio mlađi. On je idealista koji traži perfekciju i govorio je to kao tinejdžer medijima. Održao je to u narednih 25 godina“, kaže čuveni trener.

BONUS VIDEO: „Novače, vadi pare“: Pala opklada pre poena, pa reagovala publika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar