Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Sem Kveri, nekadašnji svetski broj 11, naneo je 2016. bolan poraz Novaku Đokoviću u trećoj rundi Vimbldona pošto ga je pobedio sa 3:1. Sada često analizira svet tenisa "iz fotelje" i kao tema razgovora našao se i najbolji teniser planete.

Kveri je svojevremeno igrao i polufinale Vimbldona 2017. godine, a sada je u jednom podkastu rekao je da je bio iznenađen igrama Novaka u Rimu.

„Ne znam šta se dešava sa Đokovićem. Gledao sam njegov meč protiv Tabila u Rimu. Izgledalo je kao da nije ni pokušao. Izgubio je 6:2 6:3. Nije bio mentalno u meču“, rekao je Kveri u „Rennae Stubbs“ podkastu.

PROČITAJTE JOŠ

Amerikanac nije optimista pred Rolan Garos i plaši se da će se takve igre preneti i u Pariz.

„U ovom trenutku on je zabrinut samo za grend slemove, tako da mu verujem da će se psihički oporaviti i biti angažovan i spreman da ide na Rolan Garos. Međutim, on nikada nije došao na Rolan Garos u poslednjih 15, 16 godina sa tako užasnim rezultatima. Tako da me takođe ne bi čudilo ako izgubi rano od, znate, igrača kao što je Tabilo“, dodao je Kveri.

Novak u međusobnim okršajima protiv Kverija vodi sa 9-2, a poslednji put su igrali 2019. godine u Sinsinatiju kada je slavio Srbin sa 7:5, 6:1.

BONUS VIDEO Novak Đoković deli autograme u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare