Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Mosa'ab Elshamy)

U danu velikih finala mnogo toga intrigira navijače, a čak i oni kojima tenis nije prioritet žele da znaju koliko se novca tu "vrti".

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Novak Đoković se plasirao u 10. finale Vimbldona u karijeri, a do sada je sedam puta podizao najvredniji teniski pehar. Ovog puta ga čeka repriza iz prošle godine jer će još jednom od 15.00 za protivnika imati Karlosa Alkaraza.

PROČITAJTE JOŠ

Novak je sebi već obezbedio ček na 1,4 miliona funti (1,62 miliona evra), ali sada želi da osvoji osmu titulu na Vimbldonu i pokupi rekordnu nagradu.

Ukoliko bude slavio dobiće čak 2,7 miliona funti (3.150.000 evra) ili čak 367.480.000 dinara. Zaista nestvarna brojka, ali ujedno i najveća nagrada ikada. Novčani fond je dupliran u odnosu na pre 10 godina i stigao je ukupno do 50 milion funti.

Prošle godine je Alkaraz za trijumf u finalu uzeo 2,35 miliona funti, pa Đokovića (ili Alkaraza) čeka najveća nagrada u istoriji ovog turnira na travi.

Novak je u karijeri do sada zaradio 182,5 miliona dolara i trijumfom bi postao prvi koji je probio 185 miliona dolara samo od turnira. Svi očekuju da do kraja karijere stigne i do magične granice od 200 miliona dolara.

Đoković je tu već sada rekorder.

BONUS VIDEO“Finale Vimbldona 2019. Đoković vs Federer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar