Novak Đoković na Vimbldonu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Novak Đoković je na dominantan način počeo napad na osmu titulu na Vimbldonu. Nije se opekao na Vita Koprivu, pa je uspeo da slavi sa 6:1, 6:2, 6:3 i da se plasira u drugo kolo. Sve detalje ste mogli da pratite na Nova.rs.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Đoković je imao potpunu kontrolu na ovom susretu od samog početka, a kako bi meč mogao da izgleda videlo se već u prvom gemu. Novak je nanizao četiri asa i to tako što Čeh nije ni dodirnuo lopticu u prvom gemu poveo.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je igrao sa steznikom oko desnog kolena i nije previše zapinjao, bez naglih promena, ali taktički savršeno na travi da dođe do prednosti.

Novak je servirao odlično, pa je u prva dva seta osvojio 23 od 25 poena na prvi servis. Apsolutno je bio dominantan i pokazao je igru sličnoj onoj koju pokazuje od 2018. godine. Od tada je upisao samo jedan jedini poraz.

Đoković je imao sve odgovore na pokušaje Koprive da napravi iznenađenje i tako pokazao da nikome neće biti lako protiv njega.

Srpski teniser je bio zadovoljan i posle meča.

„Bio sam jako srećan kako sam se osećao i kako sam igrao jer nisam znao kako će sve izgledati zbog kolena“, poručio je Đoković nakon što je posle dva sata završio posao u prvom kolu.

U sledećem ga čeka bolji iz duela Džejkoba Firnlija i Alehandra Moro Kanjas, a Britanac je osvojio prva dva seta sa 7:5, 6:4.

Đoković - Kopriva 6:1, 6:2, 6:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare