Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novak Đoković počinje od 14.30 na Centralnom terenu Vimbldona odbranu titule. Taj termin je zaslužio četvrtu godinu zaredom kao šampion, a sada napada osmu titulu. Put kreće od Pedra Kaćina iz Argentine.

Foto: Nova.rs

Trenutno 67. igrač sveta će debitovati na najpoznatijem stadionu sveta i imaće najteži zadatak u istoriji tenisa. Moraće da se osloni na savete Aleksa Koreče, bivšeg španskog tenisera koji ne propušta priliku da pohvali srpskog asa.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa uzeo slobodno nekoliko dana, a onda počeo pripreme za travu. Ipak, još jednom će se suočiti sa ogromnim pritiskom.

„I dalje u ovim godinama što osvajam grend slemove me raduje, pokušavam da iskoristim taj trenutak, dobro se osećam u svom telu, dobro igram i motivisan sam. Stvari se vrlo brzo menjaju, već je 20 godina kako se bavim profesionalnim tenisom, dug je to period, mnogo je zahtevan ovaj sport, zahtevan je taj stil, nenormalan u očima nekih, ali to me je dovelo do ovih visina. Sa druge strane, želim još, želim da iskoristim, preostala su dva grend slema, na US Openu i Vimbldonu, potrudiću se da se borim za trofej i videćemo koliko ću dogurati daleko“, rekao je Đoković.

Novak Đoković Vimbldon 2022
Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Novaka ne brine ko će mu biti sa druge strane, a pogotovo ne Argentinac koji nikada nije stigao do Top 50. Ukoliko on odigra na prosečnom nivou problema ne bi smelo da bude.

Đoković je pronašao svoju oazu mira u Londonu, a stigla mu je i porodica. Srpski teniser je tako sebe stavio u idealnu situaciju da osvoji 24. grend slem u karijeri.

„Grend slemovi su uvek nekako posebni, dosta tu ima obaveza, na terenu i van njega. Pritisaka i sportske pažnje na grend slemove koji su bitni i najveći, a posebno što sam u toj poziciji je dodatno usmerena pažnja na mene i kako ću igrati na ovom turniru, koliko će to da traje. To mi sa jedne strane prija, a sa druge iscprljuje, tako da gledam da se posvetim oporavku koliko mogu. Volim da se šetam, pogotovo ovde po Vimbldonu, ima dosta parkova i šuma, gledam da izdvojim vremena za sebe, u nedelju su došli supruga i deca, tako da će oni tu biti uz mene, to mi je jako bitno.“

Novak Đoković Foto: REUTERS/Matthew Childs

Pojasnio je i gde će biti smešten i šta mu se posebno dopada u Londonu.

„Iznajmljujemo i kuću kao što to većina igrača radi je olakšavajući način, blizu si, nema saobraćaja, u gradu si, a opet nisi u gradu. Sviđa mi se ritam ovde u Vimbldonu, kako se bliži turnir, tako i ja postajem nervozniji. Nije mi prvi put, imam i ja neko iskustvo ovde, pa znam šta mi je činiti“, našalio se Novak.

Đoković ima veliku priliku da na Vimbldonu stigne do osmog pehara po čemu bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom koji je trenutni rekorder, ali i prestigao idola iz detinjstva Pita Samprasa.

Silno je motivisan da postane teniser koji će biti najuspešniji na još jednom grend slemu i to je ono što mu daje dodatno gorivo.

BONUS VIDEO Jokić: Lepo je biti Srbin u ovom trenutku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar