Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali)

Konačno je došao trenutak za Vimbldon, a žreb je krenuo u 11.00 i završen.

Janik Siner je prvi nosilac, a drugi nosilac je Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

To znači da dva tenisera ne mogu da se sretnu pre finala nezvaničnog svetskog prvenstva u tenisu.

Ovde ste mogli da pratite žreb.

Evo i spiska nosioca na Vimbldonu, po prvi put je Siner broj 1.

Potencijalna mina je bio Karlos Alkaraz koji je učinio prvu polovinu žreba daleko težom. U polufinalu bi zato mogli da vidimo okršaj Sinera i Alkaraza.

Đoković još uvek nije zvanično potvrdio da će igrati na Vimbldonu, ali jeste činjenica da je pokazao palac gore novinarima na pitanje da li će biti u žrebu.

Novak će napasti osmu titulu na Vimbldonu i rekord koji drži Rodžer Federer. Srpski teniser je od 2018. godine doživeo tek jedan poraz i to na poslednjem meču u finalu prošle godine od Alkaraza.

U prvom kolu ga čeka Vit Kopriva kome je najbolji plasman 111. mesto na ATP listi i debitovaće na Vimbldonu ove godine (prethodno je to uradio na Australijan openu). Kopriva je iz Češke i nikada nije stigao do glavnog žreba Rolan Garosa i US Opena i to je najbolji mogući žreb za Novaka u prvom kolu jer će imati prilike da se razigra.

I u drugom ga ne čeka preterano teži zadatak je će igrati sa boljim iz duela Firnlija koji je dobio specijalnu pozivnicu i Moro Kanjasa koji je stigao iz kvalifikacija.

U trećem kolu bi opet mogao da odmeri snage sa Tomasom Martinom Ečeverijem kome je idol.

U osmini finala će ga čekati Karen Hačanov ili Holger Rune, a u četvrtfinalu potencijalno i teži meč od samog polufinala.

Tu bi moglo da dođe „čudovište za travu“ Hubert Hurkač koji je i prošle godine namučio Đokovića na Vimbldonu, a taj meč je prekidan zbog mraka. Tu vrebaju još Aleks de Minor i Feliks Ože-Alijasim.

U polufinalu će Đoković igrati potencijalno protiv Aleksandera Zvereva, Tejlora Frica, Stefanosa Cicipasa, Andreja Rubljova ili Džek Drejper koji pokazuje ogroman napredak na travi.

U finalu očekivano može da igra protiv Karlosa Alkaraza ili Janika Sinera koji su veliki favoriti da u direktnom okršaju u polufinalu odluče ko se boriti za trofej sa ananasom na vrhu.

Novak je izbegao najteži put, pa praktično do finala najveći izazov može da bude upravo Hurkač. Pre i posle toga su mečevi mnogo lakši nego što su mogli da budu što je srpskom asu i te kako značajno u trenutku kada se oporavlja nakon operacije.

Primera radi na strani Alkaraza i Runea se nalaze i Tomi Pol, Aleksander Bublik, Kasper Rud, Danil Medvedev, pa i Grigor Dimitrov. Igrači koji i te kako znaju da igraju na travi.


Žreb Đokovića za Vimbldon

Prvo kolo: Vit Kopriva

Drugo kolo: Firnli/Moro Kanjas

Treće kolo: Ečeveri/Nardi

Osmina finala: Hačanov/Rune

Četvrtfinale: Hurkač/De Minor/Ože-Alijasim

Polufinale: Zverev/Drejper/Fric/Cicipas/Rubljov

Finale: Siner/Alkaraz

BONUS VIDEO Novak Đoković došao u Minhen da bodri Srbiju, izašao i na teren pred utakmicu

Žreb za Vimbldon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare