Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ostaje u nezgodnoj situaciji drugi put zaredom na ovogodišnjem Vimbldonu.

Njegov meč protiv Huberta Hurkača u četvrtom kolu turnira će početi kasno u nedelju uveče, a striktna pravila Engleza i loš raspored organizatora prave probleme danima unazad.

PROČITAJTE JOŠ:

Đoković i Hurkač čekaju da Iga Švjontek i Belinda Benčić završe svoj meč i Benčićeva je u drugom setu prokockala dve meč lopte u 12. gemu posle čega je Poljakinja kroz taj-brejk uspela da se ušunja u treći set.

To znači da će Đoković i posle meča sa Stenom Vavrinkom, morati opet da se trka s vremenom, ali neće jedini ispaštati zbog grešaka organizatora.

Poznati teniski novinar Žoze Morgado podseća da je pitanje hoće li i Novakov meč stići da se završi na vreme do 23 sata kada počinje policijski čas u Londonu, ali i hoće li onda sutradan Karlos Alkaraz da završi svoj meč protiv Matea Beretinija.

Taj meč će u ponedeljak početi kao treći na Centralnom terenu posle okršaja Beatriz Hadad Maje i Elene Ribakine, odnosno Ons Žaber i Petre Kvitove.

Ženski singl obično ne traje tako dugo kao muški, ali kad se između umetne i potencijalni nastavak Đokovićevog meča sa Hurkačom, a program počinje u pola dva popodne po britanskom vremenu.

Dodatna problema i potencijalni problem po Đokovića je što će još jedan svoj meč odigrati pod zatvorenim krovom i reflektorima, u uslovima povećane vlažnosti vazduha i dvoranskim uslovima za igru.

Hurkač i Đoković će tako skupa ispaštati zbog onoga što Morgado naziva ozbiljnim propustima organizatora koji kasno počinju program na Centralnom terenu, kad već postoji pravilo policijskog sata i skučen vremenski okvir za igru.

U prvim danima turnira kada je bilo mnogo mečeva, a kiša je lila non-stop, postojalo je i opravdanje zbog čega se raspored pomera, ali sada već mečeva ima manje, pa nije jasno zbog čega je sve ovako organizovano. Đoković bi na teren protiv Hurkača mogao u nedelju uveče oko 21.30 u najboljem slučaju.

BONUS VIDEO: Italijan nastavio da maltretira Srpkinju, svađao se sa njom na Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar