Novak Đoković Foto:Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Novak Đoković pobedom nad Holgerom Runeom rezultatom 6:3, 6:4, 6:2 je obezbedio plasman u četvrtfinale Vimbldona.

Putujte sigurni uz UNIQA putno osiguranje za ceo svet.

Foto: Nova.rs

Posle najbolje partije u dosadašnjem toku turnira, Đoković je pričao i o svojoj bradi koju je ponovo pustio u Londonu.

„Iskreno, probao sam da ostavim bradicu kao Ziki na primer, ali mi ne stoji jer sam malo koščat, imam malo uže lice i to meni kad imam bradu svuda, onda mi deluje manje mršavo lice, bar ja to tako vidim. Majka moja na primer se ne slaže i pokojni đed me je stalno opominjao da se brijem i da to bude urednije i čistije. Oprečna su mišljenja o tome šta treba i ne treba. Ova neka dužina je sasvim ok za mene jer sve nešto duže svrbi od znoja“, bilo je prostora i za vanteniske aktivnosti.

A, Đoković je najbolji teniser svih vremena, a da nije odlučio da uzme reket u ruke, smatra da bi svejedno bio u sportu.

PROČITAJTE JOŠ

„Oduvek sam nekako želeo da budem u sportu i otac mi je bio instruktor skijanja, pa je ušao u ugostiteljstvo. Majka mi je studirala DIF i ona je bila u sportu i oni su se tako zapravo i sreli na skijanju. Skijanje, fudbal i tenis su mi bili tri sporta glavna, i košarku sam voleo i volim je i danas. Verujem da bih ostao u nekom sportu, ali možda u nekim drugim sportovima ne bih bio toliko dobar, pa bih možda studirao i pratio drugi smer životni“.

Objansio je i koja su mu trenutna interesovanja.

„Sada me interesuju različita polja i oblasti života, istorija me baš interesuje i geografija i lingvistika, i to su nauke koje stvarno volim. Bog mi je ovo dao i jako sma zahvalan jer verujem da se sve u životu sa razlogom dešava. Potrudio sam se da svoj životni poziv iskoristim da svoj krst nosim časno i kako treba, i predstavljam svoju zemlju i svoju porodicu na pravi način. Da se odužim svojim roditeljima i ljudima koji su bili od malena sa mnom i koji su me podržavali i sada moja supruga i deca“.

Objasnio je i kako gleda na upsehe u životu.

„Život se menja, život se akumulira, raste, razvija se. Čovek uvek može da gleda da li je čaša polupuna ili poluprazna. Ima dana kada je poluprazna, ali generalno sam toliko blagoslova dobio u životu i ne bih smeo da pomislim da je poluprazna. Tako da gledam da što više uživam u životu i pružam svoj maksimum ljudima oko sebe, tenisu, otadžbini. Osećam da je moja uloga veća nego teniski teren, pogotovo sada tako da sam vrlo svestan i trudim se da to nosim na neki prikladan način i da inspirišem mlade i da pošaljem neke važne, dobre, suštinske, svrsishodne poruke za mlade ljude koji se ugledaju na mene. Da ukažem na neke negativne stvari u društvu i da ih usmerim na neke pozitivne. Ne volim da dajem savete, uvek volim da delim ono što sam ja doživeo, pa će se neko naći ko će da kaže da je ovo interesantno i da ja mogu da ovo upotrebim u svom životu“, objasnio je Đoković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar