Novak Đoković i Vasek Pospišil
Foto: EPA-EFE/MICHAEL ERREY

Nije bitno samo ono što se dešava ispred kamera. Mnogo je bitnije ono što se dešava kada se kamere ugase.

Vasek Pospišil je bio jedan od ključnih faktora da se Kanada opet nađe u nokaut fazi Dejvis kupa, čak i bez dva najbolja igrača.

Tokom karijere je uspeo da stigne i do četvrtfinala Vimbldona, da osvoji sedam titula u dublu i da bude 25. igrač planete. Ipak, ostaće upamćen po tome što je sa Novakom Đokovićem osnovao PTPA (Udruženje profesionalnih tenisera), jedinu organizaciju koja se suprostavlja ATP i koja štiti isključivo interese igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Kanađaninu se ne dopada kakav tretman ima Đoković, pa je to pojasnio veoma, veoma direktno.

„Novak ne dobija dovoljno priznanja i zbog toga besnim. Toliko je dobar momak. Svi mogu da se ponašaju kao anđeli pred kamerama, da kažu prave stvari, ovo i ono. Suština je u tome kakav si kada nema kamera i kako tretiraš ljude generalno“, rekao je Pospišil.

Zatim je otkrio jednu od Novakovih tajni, ono o čemu se često ne govori.

„On je toliko velikodušan. Ne znam da li je moje da o tome govorim, ali pomaže juniorima u Srbiji – finansira, zaista mu je stalo. Pretpostavljam da je to zbog toga kako je odrastao i šta je sve prošao, zna da ceni borbu i razume koliko je teško kada je sve protiv tebe. Pokušava da pomogne kolegama“.

BONUS VIDEO Španac prekinuo meč iz čudnog razloga, Đoković se samo smejao

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar