Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Koliko smo samo najava Rolan Garosa do sada imali koje ističu jednu stvar - ovaj turnir se razlikuje od svega što smo gledali prethodnih godina. To je dodatno začinio i Novak Đoković koji je slao seriju ambivalentnih poruka.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

„Mala očekivanja, ali velike nade“, jeste rečenica kojom je Đoković otvorio obraćanje medijima i rečenica koja bi mogla da postane lajtmotiv čitavog turnira.

Srpski teniser je odradio dva jaka treninga sa Hamadom Međedovićem i Flavijom Kobolijem i oba puta je dobio trening set. Ipak, to ne zadovoljava njegove apetite ni najmanje, a čak ga nije uverilo da i dalje može da bude tu gde je zamislio. Imao je strpljenja sa navijačima, ali nije delovalo da u potpunosti uživa. Zna najbolje od svih da prečice do uspeha ne postoje

PROČITAJTE JOŠ

Kasper Rud je pokazao da je majstor konstantnosti ove godine i igrao kao timovi u Čempionšipu, dobijao je gore rangirane i, uglavnom, gubio od bolje rangiranih. Sa nekoliko izuzetaka u kojima se našao i Đoković.

Ipak, sve analize padaju u vodu dok Novak ne bude izašao na prepun „Filip Šatrije“ u utorak. Tada će biti poznato u kakvom je stanju stigao u Pariz.

Srpski teniser je imao jednu drugačiju energiju govor tela koji se ponekad čak i kosio sa onim što govori. Ipak, trebalo bi mu verovati na reč jer je do sada toliko puta pokazao da samo jedan jedini meč može da mu promeni čitavu sezonu.

„Vrlo jednostavan odgovor na pitanje da li sam spreman da uradim sve je – da nisam ne bih bio ovde. Ne dolazim na grend slem, a da znam da nešto ne mogu. Sumnje su uvek tu, da mislim da nemam kvalitet ne bih bio ovde. Kada to budem osetio za bilo koji grend slem, verovatno ću se oprostiti od tenisa. Za sada postoji za mene vizija da mogu da pogodim najbolje na svetu na grend slemovima, negde imam veče šanse, negde manje, ali činjenice da sam prvi na svetu dovoljno govori“, poručio je Đoković.

Novak Đoković na Rolan Garosu 2023. godine Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

I na tome se nije zaustavio već je pričao o tome šta bi mogla da bude ta prelomna tačka.

„Ne može čovek da predvidi, jako dugo traju grend slemovi, dve I po nedelje, treba imati koncentraciju, predanost, strpljenje I kada ne igraš mislis o meču, oporavku, tenzija je konstantna, ne može čovek da se opusti i uživa prosto tako je. Može prelomna tačka da bude prvi meč, a možda i poslednji“, završio je tim rečima Đoković konferenciju.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare