Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Utorak je napravio pravi haos na Vimbldonu, pa su se mnogi zapitali da li će to uticati na Novaka Đokovića?

Foto: Nova.rs

U utorak su gotovo svi mečevi bili otkazani, osim onih koji su igrani na Centralnom terenu i na terenu broj 1. Jedino oni imaju krovove, pa je bilo moguće igrati i po kiši.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je kiša uporno padala čitavog dana, nije to stalno bila provala oblaka. Vimbldon ne dozvoljava igračima da izađu na travu ukoliko nije potpuno suva i ukoliko igrači nisu sigurni da nema povećanog rizika za povrede. Upravo zbog toga i mala kiša često poremeti planove. Dobra vest je da do subote ne bi trebalo da ima kiše i da bi plan mogao uskoro da se normalizuje.

U sredu će biti odigran ogroman broj mečeva, kada je izašao primarni raspored za sve terene, tri susreta nisu dobila lokaciju, to će biti utvrđeno „u hodu“. I kako sav ovaj haos utiče na Novaka Đokovića čiji je meč protiv Džordana Tompsona zakazan, pa na sreću gotovo nikako.

Srpski teniser će odigrati treći meč dana (posle mečeva Darije Kasatkine i Džodi Buradž, te Ige Švjontek i Sare Soribeš Tormo), a zahvaljujući krovu koji je postavljen 2009. godine neće biti nikakvih problema sa rasporedom na Centralnom terenu, što je jedna od privilegija najbolje plasiranih igrača.

Više je čitav haos uticao na Đokovića tokom utorka jer je, ukoliko je trenirao, morao to da uradi u zatvorenom od 13.00 do 14.00 kada mu je bio zakazan trening. Dobra vest je i to što će se igrati ženski mečevi, pa mečevi ne bi trebalo da traju previše dugo, pa srpski teniser može da planira da će na teren oko 17 časova, uz prenos na Sport klubu 1.

BONUS VIDEO Ovo se u ženskom tenisu ne viđa često

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar