Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson)

Novak Đoković na novoj ATP listi ima 5.560 poena, što je više nego duplo manje od Janika Sinera, koji je trenutno prvi na svetu.

Pao je srpski teniser na četvrtu poziciju posle neuspeha na US Opena, a onda su se ponovo javili njegovi dežurni kritičari.

Sa 37 godina Novak se sigurno približava penziji, ali to ne znači da će uskoro u nju i otići, iako bi neki što pre voleli da ga vide van teniskih terena.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, po završetku US Opena, odnosno po objavljivanju nove ATP liste, došlo se do novog neverovatnog podatka vezanog za Novaka i njegove uspehe.

U ovom trenutku Đoković ima pozitivan međusobni skor sa svakim teniserom iz top 20 na svetu.

Čak je i protiv Janika Sinera trenutno na skoru 4-3, sa Karlosom Alkarazom takođe, dok protiv Aleksandera Zvereva ima skor 8-4, a protiv Danila Medvedeva 10-5.

Zanimljivo je da Novak nema poraz protiv Tejlora Frica (9-0), Huberta Hurkača (7-0), Tomija Pola (1-0), Sebastijana Korde (1-0), Frensisa Tijafoa (2-0), Bena Šeltona (1-0), Iga Umbera (1-0) i Džeka Drejpera (1-0).

PROČITAJTE JOŠ:

Najviše puta srpski teniser je pobeđivao Grigora Dimitrova (12-1) i Stefanosa Cicipasa (12-2), dok protiv Kaspera Ruda i Andreja Rubljova ima po pet pobeda i samo po jedan poraz. Na sve to vodi i protiv De Minora (2-1), Holgera Runea (4-2) i Lorenca Musetija (7-1).

Prvi teniser na ATP listi protiv kog Novak nema pozitivan skor je Feliks Ože-Alijasim, trenutno 21. reket sveta (1-1), dok je protiv Alehandra Tabila, inače 22. na listi, izgubio ove godine u Rimu u jedinom njihovom duelu do sada.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je jasan pokazatelj da Novak Đoković može i dalje da pobeđuje tenisere mlađe generacije i da se bori za najveće titule sa njima, mada je sigurno i to da su mu Siner i Alkaraz trenutno ubedljivo najveći rivali.

Tome u prilog ide i činjenica da su Italijan i Španac „pokupili“ po dva grend slem trofeja u ovoj godini, dok je Novak osvojio „samo“ olimpijsko zlato.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare