Novak Đoković servira na US Openu 2024
Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser ikada, jedini je teniser koji je ikada osvojio sve masterse (ATP turniri kategorije 1000), ali bi to uskoro moglo i da se promeni.

Naime, rekord Novaka Đokovića bi mogla da ugrozi činjenica da su ljudi iz Saudijske Arabije veoma blizu dogovora za organizovanje novog mastersa od 2027. godine.

Kako prenosi Danijel Kaplan, pouzdani teniski novinar, ATP je u pregovorima sa Arapima i kako navodi odluka bi mogla biti poznata u narednih mesec dana.

PROČITAJTE JOŠ

Za sada na ATP turu postoji devet turnira kategorije 1000, dok bi turnir u Saudijskoj Arabiji postao deseti teniski masters.

Kaplan dodaje da još uvek nije sigurno i da li bi WTA bio deo cele priče, ali da su Saudijci ozbiljno „zagrizli“ i da hoće u svojoj zemlji da gledaju i najveće teniske zvezde.

Ukoliko se njihov plan ostvari, Novak bi ponovo morao da osvoji i ovaj turnir kako bi vratio naziv jedinog čoveka koji je osvojio sve masters titule.

Novak već ove godine igra u Saudijskoj Arabiji

Iz Saudijske Arabije stigla je početkom godine najava velikog teniskog spektakla pod nazivom „Slem šest kraljeva“.

Kako je objavljeno, na ovom prestižnom turniru trebalo bi da nastupe Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Njegov početak zakazan je za 17. oktobar i završiće se dva dana kasnije.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar