Foto: Screenshot Youtube Tennis TV

Novak Đoković nije uspeo da osvoji jubilarnu 100. titulu u Šangaju jer je u velikom finalu mastersa bolji od njega bio Janik Siner sa 7:6(4), 6:3. Nakon svega je odlučio da potpuno otvori dušu.

Bolan poraz zbog velike želje da baš u Kini stigne do stotke, ali nikako nije razočaran. Iskreno je pojasnio šta su bile dobre, a šta pomalo zabrinjavajuće strane tokom dve sedmice u Kini.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da ima dosta pozitivnih stvari koje mogu da izvučem, pogotovo nivo igre. Mislim da je ovo bio najbolji turnir od OI koji sam odigrao u smislu kako sam se borio i igrao. Dao sam sve od sebe u okvirima koliko sam mogao. Nisam bio stopostotno svež. Svaka čast Janiku koji je bio bolji u odlučujućim poenima i to je prelomilo. Zaslužio je da pobedi, ali i u finalu mislim da sam igrao veoma dobro što mi daje razlog da verujem da još mogu da igram sa ovim momcima na najvišem nivou i nadam se da ću zadržati taj nivo u narednim mesecima i budućnosti“, počeo je Đoković.

Istakao je i da nije još vreme za kraj što je raspametilo navijače nakon što je poručio da ga je ohrabrilo da i dalje može da se takmiči sa najvećim rivalima današnjice.

„Moja glavna motivacija dolazi iz ljubavi prema sportu i želje da se takmičim. Ovo su mečevi za kojima stremim, da igram protiv najboljih na svetu, na najvećim turnirima, to je ono što me pokreće. To je ono što bih mogao reći. Želim da se takmičim i naredne sezone“.

Jedan od ciljeva je ta 100. titula.

„To je bonus, ako to može da se desi. Definitivno sam želeo da se to dogodi danas, ali nije bilo suđeno. Nadam se da će se desiti u bliskoj budućnosti, ali to mi nije pitanje života i smrti. Sada je sve o slemovima i tome koliko mogu da guram sebe. Sve dok igram ovako kao ove nedelje, mislim da mogu da se takmičim i da budem tu, videćemo koliko će to trajati“.

Postavio neverovatno visoke standarde, pa i ne čudi što sada ova sezona deluje neuspešna. Za mnoge druge bi ona bila dobra sezona, ne sjajna, ali ne ni nužno loša. Za Novaka jer ipak ona neuspešna, iako je ostvario najveći cilj u godini.

„Kada se porede sve sezone, ova je jedna najgorih u smislu rezultata, ali moralo je doći u nekom trenutku. Ne bih osvojio slemove, ali sam srećan sa zlatnom medaljom, to je bio cilj. Naravno da sam želeo bar jedan gren slem, ali tako je kako je, morate to prihvatiti. Više sam nego srećan onime što sam u karijeri ostvario“.

Novak Đoković i Janik Siner
Foto: HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Istakao je kakve sličnosti vidi između Sinera i sebe.

„Svaki udarac koji je imao na meču. Popravio je servis mnogo, veoma je agresivan sa osnovne linije, veoma solidan sa obe strane, uzima vreme protivniku, to me podseća na mene. Igra brz tenis, to želite, želite da vaš protivnik uvek oseća pritisak. Ove godine je bio impresivan“.

Istakao je da mu nekada ni ne pada lako koliko je obožavan.

„Teško je izabrati jedan poklon. Mislim da ovde imam najveću podršku, teško da negde imam veću. Neverovatno je, ne znam šta bih rekao. U nekim momentima je i neprijatno koliko me poštuju i vole“.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare