Foto:Martial Trezzini/Keystone via AP

Novak Đoković je stigao u Pariz i dan nakon poraza u polufinalu turnira u Ženevi (serija 250) je već fokusiran na Rolan Garos.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Najbolji teniser sveta će odraditi prvi trening na Rolan Garosu ove subote od 17.30 i to tik nakon što trening bude završio Rafael Nadal koji se priprema za derbi prve runde protiv Aleksandera Zvereva.

PROČITAJTE JOŠ

Stigao je srpski teniser u Pariz, a ove subote će dati odgovor na prvo pitanje: Da li je u Pariz stigao Nenad Zimonjić?

Da li će srpski teniser imati trenera na kog će moći da se osloni ili je odlučio da odradi ovaj turnir bez trenera. Utisak je da bi trebalo da se osloni na nekog iskusnijeg barem zbog sitnica koje mu ne bi odvraćale pažnju.

Srpski teniser je zakazao trening i za petak u Parizu što govori da niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da ćemo ga gledati na terenu od 17.30.

Novak Đoković Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Đoković se nalazi na svojevrsnog prekretnici jer je očigledno da ovako više ne ide, pa će sada morati nešto da promeni.

„Naravno da sam zabrinut, Uopšte nisam igrao dobro ove godine, osim nekoliko mečeva tu i tamo. Tako je, kako je. Ne vidim se kao favorita u Parizu. Ići ću meč po meč. Nisam baš imao sjajnu noć, danas je bilo teško. Užasno sam se osećao u prvom delu meča. Neću da oduzmem zasluge Tomašu, zaslužio je pobedu, alij ne znam šta da mislim o ovom meču. Radije bih ga zaboravio“, poručio je Đoković koji još jednom provlači u podtekstu da je imao problema sa zdravljem.

Martial Trezzini/Keystone via AP

Biće to prilika da Novaka vidimo izbliza nakon nekoliko meseci i da shvatimo u kakvoj je zapravo formi. Kako se oseća i koliko oseća pritiska.

Tomaš Mahač jednostavno ne može da kontroliše situaciju protiv najboljeg tenisera sveta i čoveka sa 1.101 pobedom (treći u istoriji tenisa). Ipak, to se desilo u Ženevi.

„Ne znam ni kako sam osvojio drugi set. Kada sam došao ovde, nadao sam se da ću odigrati više od jednog meča, a odigrao sam tri. Nije lepo patiti se na terenu, voleo bih da sam se osećao dobro na terenu. Teško je koncentrisati se na tenis kada su ti druge stvari na umu. Nadam se da ću biti spreman i dobrog zdravlja za Rolan Garos“.

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare