Novak Đoković
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković je ove srede napunio 37. godinu. Ovaj rođendan je ovaj teniski mladić dočekao na prvom mestu ATP liste i kao rekoder u gotovo svim kategorijama. Ipak, i dalje mu je ostala jedna neostvarena želja.

Prethodnih godina je Đoković rođendane slavio u Parizu u sklopu priprema za Rolan Garos, a ovog puta će to uraditi u Ženevi.

PROČITAJTE JOŠ

Da sve bude utoliko luđe „proslava“ će biti zakazana na terenima jer ove srede ne pre 18.00 igra meč drugog kola turnira u Ženevi (serija 250) uz prenos na Sport klub 1.

Đoković je dočekao 37. rođendan kao rekorder po broju grend slem trofeja (24), po broju sedmica na vrhu ATP liste (426), kao osvajač 98 titula, kao jedini osvajač dvostrukog „Zlatnog mastersa“, kao najstariji broj 1 svih vremena, kao čovek koji je osam godina završio na prvom mestu ATP liste.

Kao rekorder mnogih turnira… Ma, lista je predugačka.

Novak Đoković Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste da Novak nema nameru da stane.

„Interesantno je što i dalje mogu da se takmičim na vrhunskom nivou i da budem prvi na svetu sa skoro 37 godina. Da budem iskren, to nije nešto o čemu sam sanjao, što sam planirao, ili što sam mislio da će se dogoditi. Ali sav rad i posvećenost sportu, mom telu, se isplaćuje i mogu da igram i dalje“, rekao je Đoković.

Srpski teniser sada ima samo jednu jedinu želju – da donese Srbiji olimpijsko zlato. Tome je posvetio čitavu godinu, pa će vrhunac biti u Parizu.

„Naravno, Olimpijske igre su moja ogromna želja. Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri“, rekao je Đoković.

Novače, sređan rođendan. Pokloni sebi jedino zlato koje ti nedostaje.

BONUS VIDEO Novak Đoković: Ove godine mi je drugačiji osećaj, videćemo na Rolan Garos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare