Foto: Tanjug/AP Photo/Jean-Francois Badias)

Koliki maler treba biti u tenisu da ti se Novak Đoković pada na grend slemu, ali istovremeno i srećnik da ti se pada isključivo na ovim turnirima. Na toj skali leži i sudbina Roberta Karbaljesa Baene koji Srbina poznaje veoma, veoma dobro.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Trenutno prvi i 63. igrač planete su odmerili snage samo dva puta do sada, oba puta na grend slemu i oba puta je slavio Novak bez da je rivalu dozvolio da osveti ijedan set. Ipak, prethodna dva puta su mečevi odigrani na betonu, a prethodni je viđen na Australijan openu 2023. godine u prvom kolu i tada je Srbin ubedljivo slavio iako je bio povređen.

To uliva dovoljno poverenja da nema razloga za ikakvu strepnju, pa ipak, niko ne može da se opusti do kraja jer je Novak daleko od forme života.

PROČITAJTE JOŠ

„Španac, odrastao je na ovoj podlozi, specijalista za šljaku, veliki borac. Nema velika oružja, nešto što odskače da je mnogo snažno, ali svuda je solidan – forhend, bekhend, servis ritern. Ne poklanja mnogo, moraću dobro da zaradim svoju pobedu“, poručio je Đoković koji je posle meča izgledao kao da mu je bar jedan mali kamenčić pao sa srca.

Karbaljes Baena je siguran da ovde ima manje šanse nego na drugim turnirima jer zna da Đoković uvek ističe da su mu najbitniji grend slem turniri. Uostalom upravo je poručio da se sada oseća najbolje od početka godine.

„Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500 recimo gde može malo da spusti gard  i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi“, poručio je Španac.

Ne zna i dalje sa sigurnošću šta bi trebalo da uradi da bi srušio Srbina.

„Ne znam recept za trijumf protiv Novaka. To treba pitati nekoga ko ga je pobedio. On je najkompletniji igrač od svih sa kojima sam se sastao. Kada igra dobro, ne vidiš niti jednu rupu. S druge strane, nekada bude malo nestabilniji na mentalnom planu, pa možda i dobiješ neku šansu. Potrudiću se da mu otežam od prvog poena, pa da vidim ukazuje li se prilika“, rekao je Karbaljes Baena.

Istakao je koliko ceni srpskog asa zapravo.

„Ne znam je li zastrašujuće kada čujem da je preko puta mene čovek koji je osvojio 24 grend slema, ali mnogo ga poštujem. Trenutno je najbolji igrač svih vremena po brojevima, i to je zaradio velikim trudom. Ali da budem iskren, bio sam nervozniji pred meč prve runde sa Lestijenom, nego sad pred Đokovića. Moram da izađem na teren rasterećen i da probam da iskoristim priliku ako mi se ukaže. Sa strane gledano, ne čini se da ima tako raznovrstan servis nije to ubica od servisa, ali ti daje jako malo šansi da mu napadneš drugi servis. Onda, kada malo povede rezultatski, tad se još više opusti i dodatno diže nivo. Zato moram da držim egal što je duže moguće, da mu se možda malo uvuče sumnja“, smatra španski as.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare