Novak Đoković u Rijadu na "Slemu šest kraljeva"
Foto: Luo Chen / Xinhua News / Profimedia

Poslednji okršaj koji ruku na srce nije pravi takmičarski doneće i meč koji nikada pre nismo videli između njih dvojice.

Novak Đoković će u subotu od 18.30 igrati protiv Rafaela Nadala, što će biti poslednji okršaj najvećeg rivalstva u istoriji tenisa.

PROČITAJTE JOŠ

Posebno je zanimljivo da će prvi put igrati za treće mesto (na ATP turnirima takav koncept ne postoji, a na Olimpijskim igrama nisu igrali za bronzu) što će učiniti da su se sreli gotovo u svim fazama turnira. Najviše uglavnom u četvrtfinalu ili kasnije.

Đoković je poražen od Janika Sinera, Nadal je kapitulirao pred Karlosom Alkarazom i tako smo dobili dva generacijska spektakla. Dvojica koji su obeležili tenis u poslednjih 20 godina i dvojica koji će nositi to breme sledećih 10 ili 15.

Okršaji su na programu u subotu, kako bi se izigrala pravila ATP po kojima egzibicija ne može da traje više od dva uzastopna dana. Meč će se još jednom gledati samo preko Tvitera…

„Bila je sjajna atmosfera, naelektrisana, kako na terenu tako i u publici. Od početka meča sam zaostajao, borio sam se na svoj način, uspeo sam da uzvratim, ali na moju žalost bio je mnogo dobar, bolje je igrao, imao sam sreće da dobijem drugi set. Imao sam neke šanse i u trećem setu, ali sve u svemu bilo je bučno na tribinama, zabavno. Bilo je zaista uživanje igrati ovde, baš kao i u decembru prošle godine protiv Alkaraza, ponovo je bila sjajna atmosfera. Zahvaljujem se i publici na podršci“, rekao je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković i izjava posle finala u Šangaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar