Foto: Tanjug/John Walton/PA via AP

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer ispisali su istoriju tenisa na razne načine, a njihovi dueli više nisu mogući - bar ne kao zvanični mečevi.

Španski teniser je u četvrtak zvanično objavio da će se povući i otići u penziju posle Dejvis kupa ove godine, što ujedno znači da je okončano najveće rivalstvo u istoriji tenisa.

Članovi „velike trojke“ više nikada neće imati međusobne mečeve, ali su iza sebe ostavili čak 150 nezaboravnih duela.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, kako je Nadal završio karijeru, postalo je jasno da će sa Đokovićem stati na 60 međusobnih okršaja, što nikada pre niko nije imao. Srbin je slavio 31 put, dok je Nadal u 29 navrata izlazio kao pobednik.

Poslednji duel njih dvojice bio je na Olimpijskim igrama ove godine, kada je Novak rutinski sa 2:0 slavio, ne znajući da će to biti Rafin poslednji zvanični meč do objave da ide u penziju.

Drugo najveće rivalstvo u istoriji tenisa, jeste ono između Novaka i Rodžera, koji su odigrali čak 50 mečeva, a skor je 27-23 u korist Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Na trećem mestu nalaze se Nadal i Federer sa 40 međusobnih mečeva, a Španac je bolji, jer ima 24 pobeda, naspram 16 koliko ima Rodžer.

Ono što je zaista neverovatno jeste da su Đoković, Nadal i Federer odigrali tačno 150 mečeva između sebe, a suvišno je napisati ko je najuspešniji od njih trojice.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar