Novak Đoković i Karlos Alkaraz
Foto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Ukoliko se sada podsetite one slike sa postolja na Olimpijskim igrama primetićete da nijednog od trojice igrača više nema u žrebu. Primetićete koliko je tenis neumoljiv.

Miodrag Dimitrijević Foto:Nova.rs; shutterstock

Eliminacija Karlosa Alkaraza od Botika van de Zandshulpa bila je poprilično šokantna jer španski teniser nije uspeo da osvoji ni set (6:1, 7:5, 6:4).

Alkaraz je izgledao kao bleda senka igrača koji je dominirao tokom teniskog leta osvojivši Rolan Garos, a onda i Vimbldon.

PROČITAJTE JOŠ

Stigao je i do finala Olimpijskih igara, a tamo je bolji od njega u dva tesna seta bio Novak Đoković.

Dan kasnije, manje od 24 sata je i srpski as morao da pakuje kofere iz Njujorka. Aleksej Popirin, koji je po prvi put igrao na najvećem teniskom stadionu, eliminisao je Đokovića sa 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

U međuvremenu je mnogo tiše prošla eliminacija Lorenca Musetija koji je nekako uspeo da preživi napet meč sa Miomirom Kecmanovićem, a onda je izgubio i od Brendana Nakašime sa 6:2, 3:6, 6:3, 7:6(4).

To ide u prilog priči o tome koliko je teniski raspored neumoljiv i pokazuje da sport čija sezona traje čak 11 meseci uzima ozbiljan danak.

Impresivno je što je u ovakvoj godini Novak uspeo da dostigne vrhunac tokom Olimpijskih igara, baš tamo gde je želeo i da osvoji zlato. Pitanje koje ostaje otvoreno je da li Srbin sada ima problem sa motivacijom nakon što je uspeo da kompletira sve što tenis ima da ponudi.

Zlatni, srebrni i bronzani momak sa Olimpijskih igara su tako ekspresno ispraćeni kući u samo 24 sata, a ovo je prvi put od 1973. godine da su drugi i treći nosilac eliminisani pre osmine finala. Prošlo je više od 50 godina od kada se tako nešto desilo.

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare