Tokom treninga je nosio steznik, rekao je da nema problema. Onda je na meču stavio "rukav". Nije želeo da govori o povredi, ali se sada mnogo priča o košmarnom periodu.

Novak Đoković je eliminisan u osmini finala mastersa u Monte Karlu od Lorenca Musetija sa 4:6, 7:5, 6:4. Ipak, više od poraza brine da bi stvari koje su dovele do njega mogle da naprave i problem u budućnosti.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je odlučio da nosi „rukav“ na susretu kako bi lakše prebrodio ovaj neugodni meč, da bi bola bilo što manje.

Ipak, odjednom se svima „vratio“ fleš na period ranije kada je Đoković zbog problema sa laktom najpre imao dugo problema na turu, a onda ga je operisao i trebali su mu meseci da se vrati u prepoznatljivu formu.

Mnogi su pomislili da se ovaj problem vratio.

Pojavile su se fotografije sa prošlonedeljnog treninga sa Mateom Beretinije, na kom je Đoković imao bolnu grimasu. Pokušao je da dohvati jednu loptu, a onda je osetio užasan bol.

Uhvatio se za lakat, savio se od bola, a onda nekako nastavio trening. To ne bi bio takav alarm da upravo to nije jedina ozbiljnija povreda (višemesečno odsustvo) koju je doživeo tokom karijere.

Navijači se nadaju da sada neće biti većih problema i da će Novak biti onaj pravi za Rolan Garos jer je poznato da mu je to možda i najveći cilj u godini.

„Uvek sam se brinuo o svom telu i tražio najprirodnije načine za lečenje, a moje telo me je nagradilo sa nekoliko neverovatnih godina na turu. Poslednje dve godine vučem ovu povredu, a tokom tog vremena sam viđao mnoge doktore. Istina je da je bilo različitih mišljenja, dijagnoza, sugestija… Nije mi bilo lako da izberem kojim ću putem da idem i šta da radim. Prošle sezone sam potrošio 6 meseci u nadi da ću se potpuno oporaviti, ali nažalost osećam i dalje bol. Sada sam operisao lakat i nadam se da ću se u potpunosti oporaviti“, rekao je jednom prilikom Đoković o povredi lakta te 2018. godina.

BONUS VIDEO Sudije oštetile Novaka Đokovića u Monte Karlu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar