Mats Vilander i Novak Djokovic
Mats Vilander i Novak Đoković Foto:PATRICK HAMILTON / AFP / Profimedia/EPA-EFE/NEIL HALL

Mats Vilander, nekadašnji teniser a sadašnji analitičar "Eurosporta", komentarisao je odluku Novaka Đokovića da se povuče sa Rolan Garosa.

Novak je u utorak objavio povlačenje nakon magnetne rezonance jer je pokidao meniskus.

Pročitajte još

Aleks Koreča i Mats Vilander su komentarisali Novakovu odluku.

„Šokiran sam, brani titulu, svetski broj 1, takav je borac, pokazao je da je tu u poslednje dve runde, mnogo je patio protiv Serundola i Musetija, nije igrao mnogo mečeva pre RG, i onda su se desile ove dve situacije. Juče je možda bilo dovoljno da završi meč tako zagrejan, ali teško je rizikovati, prvo Rud, pa onda i dalje, bilo je teško i morao je da donese ovakvu odluku očigledno“,rekao je Koreča.

Vilander nije iznenađen ovom odlukom.

„Nisam šokiran, bio je i te kako nezadovoljan, čuli smo komentare koje je dao na terenu, sunce je bilo, nakon kiše i vlage, bilo je mnogo klizavo“.

Takođe je istakao da ne krivi organizatore za klizav teren.

„Moram da kažem da sam igrao na terenima gde je bilo vetra i vlage, tu je osećaj kao da igrate na betonu, a ne na šljaci, ne možete uopšte da klizate i nije bilo uopšte šljake. Temperatura se menja i to će se i dalje dešavati, i igra će biti brža i brža, i biće klizavije i kada igrate blizu linije kao Đoković, morate da budete sposobni da se zaustavljate naglo, to nije lako na šljaci i travi, to je nešto o čemu igrači trebaju da razmišljaju, što više budu razmišljali, više će se klizati“ rekao je Mats Vilander.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare