Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto:

Tuniski teniser, Aziz Dugaz, prisetio se sureta sa Novakom Đokovićem i rekao da je to za njega ostvarenje svih snova.

Dugazu je posebno drago što se Novakova organizacija PTPA zalaže za što je moguće bolja prava i uslove za tenisere koji su niže rangirani. U tu kategoriju spada i Tunižanin koji je 227. na ATP svetskoj rang listi.

Pročitajte još

„Za mene je Novak Đoković najveći šampion kojeg je tenis ikada imao i na terenu i van njega. Kada to kažem, za mene, pravi šampion i iskreni šampion je onaj koji ima uticaj na svoj sport i na buduće generacije“, rekao je Dugaz za „Sportskedu“.

Novak je često radio ono što nije morao, u čemu se ogleda njegova veličina.

„Ono što je Novak Đoković pokušavao da uradi, možda nije ni morao. Bio je prvi na svetu. Imao je sav uspeh koji neko može samo da poželi. A čak i pored toga gleda na dole i pokušava da unapredi tenis i da ima pozitivan uticaj na buduće generacije, što mislim da većina drugih igrača uopšte nije ni pokušala“, dodao je Tunižanin.

Mnogi niže rangirani teniseri zahvalni su Đokoviću na njegovoj inicijativi.

„Mislim da je on prvi koji pokušava da „progura“ tu priču za slabije rangirane tenisere i pokušava da unapredi teniski sistem. Mislim da je većina tenisera zahvalna zbog toga“.

Uspeo je jednom prilikom, na kvalifikacijama za Australijan open 2015. da sretne Đokovića u prolazu, i to je za njega bilo ostvarenje sna. Tada se i slikao sa Novakom.

„Nisam imao priliku nikada da upoznam Rafaela Nadala. Od kako sam počeo da igram kvalifikacije za Grend slemove, uglavnom je bio povređen. Nisam imao sreće da naletim na njega. Dok sam bio dete, gledao sam Đokovića i maštao da jednog dana igram na ovim turnirima. I kada se konačno nađete na grend slemu i osoba pored vas je upravo Đoković u teretani ili u hodniku, to je ostvarenje svih snova“, rekao je Dugaz.

Đokovića očekuje US Open od 26. avgusta. Dugaz neće igrati na poslednjem grend slemu u godini.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Aziz Dougaz (@_azizdougaz_)

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar