Foto: EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Srpski teniser će na žrebu od 11.00 saznati kako bi mogao da mu izgleda put do olimpijskog zlata u Parizu.

U ovom trenutku Đoković zna zasigurno samo da protiv Karlosa Alkaraza ne može da igra pre finala. Đoković je posle povlačenja Janika Sinera postao prvi nosilac na turniru i tako je dobio nešto lakši put ka finalu. Kako će on izgledati od početka do samog kraja saznaće srpski as na žrebu u 11.00.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa žaljenjem vas obaveštavam da nažalost neću moći da učestvujem na Olimpijskim igrama u Parizu.

Posle dobre nedelje treninga na šljaci počeo sam da se osećam loše. Proveo sam nekoliko dana odmarajući se i tokom posete doktor je otkrio upalu krajnika i snažno me savetovao da se ne igram.

Propuštanje Igara je veliko razočarenje jer je to bio jedan od mojih glavnih ciljeva za ovu sezonu. Jedva sam čekao da imam čast da predstavljam svoju zemlju na ovom veoma važnom događaju.

Srećno svim italijanskim sportistima za koje ću navijati od kuće“, napisao je Siner.

Olimpijski teniski turnir se igra od 27. jula do 4. avgusta, a ima ukupno 64 igrača u singlu. To znači da će Srbinu biti potrebno da upiše šest pobeda kako bi stigao do zlata. Ukupan broj tenisera i teniserki je 184 i dolaze iz 41 zemlje. Igraće se na kompleksu Rolan Garosa, a sada „Filip Šatrije“ i „Suzan Lenglen“ izgledaju potpuno drugačije.

Singl se igra na dva dobijena seta i taj-brejk se igra do sedam osvojenih poena. Srbiju osim Đoković predstavlja još i Dušan Lajović, dok su Miomir Kecmanović i Laslo Đere otkazali nastupe u Parizu.

Zvanje olimpijskog šampiona u Parizu brani Aleksander Zverev koji je u Tokiju pre tri godine savladao Đokovića, iako je imao set i brejk zaostatka. Najveće šanse za osvajanje olimpijskog zlata se daju Karlosu Alkarazu, dok bi potencijalne mine u prvom kolu za sve, pa i za Đokovića mogao da bude – Rafael Nadal.

U međuvremenu je i Holger Rune odlučio da se povuče sa turnira zbog bola u zglobu ruke.

BONUS VIDEO Olimpijske igre i mirisni baget: Francuzi otišli korak dalje u promociji Pariza

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar