Foto: Tanjug/AP/Miccael Probst

Mateo Arnaldi, italijanski teniser, neće biti naredni rival Novaka Đokovića u trećem kolu Olimpijskih igara, iako su to mnogi očekivali.

Foto: Nova.rs

Dominik Kepfer je slavio protiv Arnaldija u drugom kolu sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:1, te će izaći na megdan Đokoviću u narednoj rundi.

Inače, Nemac je tek 70. teniser sveta, dok je Arnaldi 45. na ATP listi i prethodno je izbacio Artura Fisa, pa se očekivalo da će i drugu prepreku lako preskočiti, pogotovo nakon osvojenog prvog seta.

“Soccerbet iz Pariza – sponzor izveštavanja”

Meč Italijana i Nemca trajao je sat i 30 minuta, a Arnaldi je u prvom setu dvaput oduzimao servis rivalu, dok je Kepfer to uspeo samo jednom.

U drugom delu igre gledali smo potpuno drugačiju situaciju, pošto je Kepfer napravio dva brejka, dok je na svom servisu izgubio tek jedan poen u četiri gema, te izjednačio u setovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Na startu trećeg seta Arnaldi je propustio tri brejk prilike, što ga je koštalo u narednom gemu, kada je Nemac poveo sa 2:0. Svoj naredni servis gem Kepfer je dobio sa nulom, da bi onda napravio još jedan brejk i potvrdio ga za 5:0.

Imao je nemački teniser dve meč lopte na servis rivala, ali se Arnaldi izvukao i produžio meč. Međutim, Kepfer je u narednom gemu iskoristio meč loptu i zatvorio meč, te zakazao duel sa Novakom.

Đoković i Kepfer su se sastali samo jednom do sada, a Novak je slavio sa 2:1 u setovima u Rimu 2020. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar