Novak Đoković na US Open 2024
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Novak Đoković, najbolji teniser ikada, doživeo je neuspeh na ovogodišnjem US Openu pošto je ispao u trećem kolu od Alekseja Popirina i tako nije uspeo da odbrani titulu osvojenu u 2023. godini.

Đoković je otišao na grend slem koji je osvojio četiri puta kako bi to uradio i peti, ali jednostavno posle Olimpijskih igara, taj turnir je došao prebrzo.

Nije imao vremena Novak Đoković da se fizički, ali i mentalno pripremi za poslednji grend slem, a sada je i otvoreno pričao o tome.

PROČITAJTE JOŠ

„Evo, sada u Njujork sam otišao samo zato što je grend slem. Osećao sam da to nisam ja. Osećao sam pred svaki meč veći pritisak nego na OI. Tenis je pojedinačan sport, nemamo na koga da se oslonimo. Sami smo na terenu, tu je čar i lepota sporta, ali ako vam je loš dan i nemate rešenje vi ste – izgubili. To je mač sa dve oštrice. OI su mi bile najveće zvezde vodilje. Tenis nije klasičan olimpijski sport poput plivanja i takvih sportova“, rekao je Đoković za RTS.

Pričao je Đoković za RTS o borbi sa Rafaelom Nadalomemocijama posle zlata, ali i dešavanjima u Olimpijskom selu.

Ipak, ono što će svi zapamtiti jeste poruka Srbiji koju je poslao pred meč Dejvis kupa sa selekcijom Grčke.

Zbog čega je meč Srbije i Grčke toliko bitan?

Novak je sa teniskom reprezentacijom Srbije 2010. godine osvojio Dejvis kup, pobedom u finalu nad selekcijom Francuske rezultatom 3:2 u Beogradu. Ipak, 14 godina kasnije iako duel sa Grčkom neće biti zvanično finale, subjektivan osećaj govori kao da jeste.

Ukoliko Srbija izgubi u Beogradu protiv Grčke, posledice mogu biti ogromne i to bi bio možda i najveći udarac za srpski tenis u poslednjim godinama.

Poraz od Grčke značio bi barem još godinu dana provedenih u Svetskoj grupi I, mestu u kome nastupaju trenutno Litvanija, Indija, Danska, Kazahstan, Švedska, Hrvatska, Poljska, Južna Koreja, Peru, Švajcarska, Egipat, Norveška, Kolumbija…

BONUS VIDEO Trening Novaka Đokovića na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar