Bred Gilbert
Foto: Nova.rs

Novak Đoković se nalazi na novoj prekretnici u karijeri. Odlučio je da je vreme da on i Goran Ivanišević pođu zasebnim putevima, pa se postavlja pitanje ko će ga voditi na onom koji je pred njim.

Đoković je završio saradnju sa trenerom sa kojim je podigao 12 grend slem titula, a to upražnjeno ATP mesto će brzo dobiti mnogo, mnogo kandidata.

PROČITAJTE JOŠ

Ovako je srpski as zavšio saradnju sa čuvenim trenerom.

„Sećam se tačno trenutka kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan i ja smo tražili da bude inovativniji i da donesemo magiju u naš duo. Zapravo ne samo da je on doneo servis, već i mnogo smeha, zabave, godinu na mestu broj 1, rekordna postignuća i još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) do danas. Da li sam pomenuo i malo drame? Nolefam će znati“, poručio je Đoković, ali se na tome nije zaustavio.

Pojasnio je šta ih je zauvek vezalo.

„Goran i ja smo odlučili da prestanemo da radimo pre nekoliko dana. Hemija na terenu ima uspone i padove, ali naše prijateljstvo je uvek bilo snažno kao kamen. Zapravo, ponosan sam da kažem (nisam siguran da li je i on) da pored toga što smo osvajali turnire zajedno, da smo imali i veliku bitku u Čoveče, ne ljuti se pored toga godinama. I taj turnir nikada ne prestaje za nas.

Šefinjo, hvala ti na svemu moj prijatelju. Volim te“, poručio je Đoković.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Novak je do sada radio sa Dejanom Petrovićem, Rikardom Pjatijem, Marjanom Vajdom, Andreom Agasije, Radekom Štepanekom i na kraju Ivaniševićem. Uz to su kao podrška bili Mark Vudford i Tod Martin, pa je sada pitanje gde će se okrenuti Novak.

Ko bi mogao da preuzme Đokovića? Sada se najviše šuška o saradnji sa Nenadom Zimonjićem sa kojim trenirao dva puta na Košutnjaku ove sedmice. Zimonjić je i ranije povremeno bio deo tima, kao tokom Vimbldona 2022. godine kada je imao posebnu ulogu.

Nije tajna da je Zimonjić prava teniska enciklopedija i da bi mogao mnogo da doprinese Novaku, ali čini se da je za dinamiku neophodno da uz njega postoji još jedan trener.

I onda se postavlja to famozno pitanje ko?

Teško je videti Vajdu opet tu, ali je Beker već popunio formular na konkursu za posao. Poznato je da je Đoković ostao u kontaktu sa njim kada je prolazio kroz najgore trenutke u životu, pa čak proveo nekoliko meseci u zatvoru.

Mnogi su spekulisali da bi jednog dana Bred Gilbert mogao da bude deo tima Đokovića, a iako bi to verovatno bio savršen spoj teško ga je očekivati jer on sada radi sa Koko Gof koja je mnogo mlađa i biće mnogo duže na turu.

Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH

Mnogi dobri treneri su zauzeti poput Patrika Muratoglua koji radi sa Runeom, ali poziv Đokovića bi mogao da ih poljulja. Privilegija i dobar detalj sa CV je raditi sa najboljim koji je ikada držao reket u rukama.

Možda je vreme za Vejna Fereiru koji je pronašao žicu Frensisu Tijafou ili čak za Endija Rodika koji sada biranim rečima govori o Srbinu i često mu laska. Njihov odnos je bio na granici tuče na početku Novakove karijere, a sada je to odnos istinskog divljenja.

Bilo bi zanimljivo videti i Markosa Bagdatisa u toj ulozi, tim pre što zna nešto malo jezik jer je oženjen Hrvaticom Karolinom Šprem.

Teško je prognozirati sa koga će se i kada odlučiti Đoković, ali je lista kandidata veoma, veoma duga.

RASTANAK NOVAKA I IVANIŠEVIĆA

Novak otvorio dušu zbog Ivaniševića, pojasnio zbog čega su se rastali i poslao poruku koja odjekuje

Prvo oglašavanje Ivaniševića nakon prekida s Novakom objašnjava u kakvim su odnosima FOTO

Ivanišević ostao bez ogromnog bogatstva: Poznato koliko je zarađivao kod Novaka i koliko su mu veliki bili bonusi

Ivanišević za šest godina napravio pola GOAT-a: Nestvarna lista šta je sve Novak osvojio sa njim

Hrvati objavili šta je razlog za prekid saradnje Novaka i Ivaniševića

„Čupao nam je nokte, vezao lisicama“: Čuvena izjava Ivaniševića koja objašnjava kako je raditi sa Novakom

BONUS VIDEO Senzacija na Indijan Velsu – Đoković poražen od laki luzera Luke Nardija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar