Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

Gde je granica bezobrazluka.

Publika na Rolan Garosu uspeva iz godine u godinu da pokaže da joj nema ravne kada je u pitanju nekultura i ponašanje tokom mečeva. Bez razloga znaju da uzmu nekog igrača na zub i da ga besramno vređaju.

PROČITAJTE JOŠ

Iako je jedan od najboljih igrača svih vremena i dvostruki grend slem šampion u Parizu, Novak Đoković je u više navrata prethodnih godina bio na udaru navijača, ali se čini da su sada prešli svaku granicu.

Tokom meča se našao dva puta na udaru grupice ljudi koja je pokazala neviđen nivo bezobrazluk.

Nakon što je izgubio drugi set, zatražio je pauzu za toalet što je sastavni deo igre, ali se našao na udaru zvižduka dela navijača.

Ipak, najsramotniji deo je usledio nedugo potom u trećem setu.

Nakon drugog gema, Alkaraz je želeo da traži medicinski tajm-aut zbog problema sa povredom, ali je sudija u stolici objasnila Špancu da za to mora da sačeka prvu pauzu, koja sledi nakon trećeg gema.

Kako je bol bio preveliki, Alkaraz je samoinicijativno tražio da namerno izgubi gem kako bi mu se ukazala pomoć što je sudija i objasnila. Ipak, navijačima je to bio razlog da zvižde Đokoviću koji je sve vreme samo posmatrao situaciju.

Iako nije bilo njegove krivice, publika je tražila razlog da mu zviždi, a i u nastavku meča su koristili svaku priliku kao da je Đoković naneo povredu Alkarazu.

Umesto da cene što mogu da gledaju jednog od najvećih igrača svih vremena i uživaju u toj privilegiji, pariska publika je jeoš jednom pokazala svoju nekulturu.

Ovakvi navijači jednostavno ne zaslužuju Đokovića.

BONUS VIDEO Đoković 12. put u polufinalu Rolan Garosa – biće najgledaniji teniski meč ove godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare