Novak Đoković saznao je ko će mu biti rival u 47. polufinalu grend slema.

Foto: Promo
Foot:Nova.rs

Novak Đoković je za 155 minuta završio posao protiv Tejlora Frica sa 6:1, 6:4, 6:4 i plasirao se u 13. polufinale US Opena.

Ni osmi put američki teniser nije uspeo da savlada Đokovića, iako se nadao da bi ovo mogao da bude njegov veliki trenutak.

PROČITAJTE JOŠ

Sada će Đoković imati jedan potpuno novi izazov. Igraće protiv tenisera sa kojim se nikada pre nije susretao. U pitanju je momak koji je početkom ove godine po prvi put izvadio pasoš, do tada mu nije bio potreban.

Ben Šelton je sa 20 godina prvi put napustio SAD i sada je uspeo da na domaćem tlu stigne do polufinala jer je sa 6:2, 3:6, 7:6(7), 6:3 savladao sunarodnika Frensisa Tijafoa.

Šelton je prvi server turnira sa najvećim brojem asova, ali i najbržim servisom turnira koji je išao čak 239 kilometara na čas. To će predstavljati okršaj najboljeg riternera, možda i u istoriji igre, i čoveka koji donekle čuve onu staru servis-volej igru.

Đoković će se tako susreti sa novim izazovom, a 47. igrač sveta je po prvi put stigao do polufinala grend slema (i ATP turnira uopšte) i to će bez ikakve dileme biti njegov meč karijere. Spremaće se sa ocem Brajanom koji mu stalno daje savete jer je i sam bio teniser.

BONUS VIDEO Novak ostvario novu pobedu na US Openu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar