Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Utorak će na ovogodišnjem Vimbldonu ostati upamćen po potopu. I dok su u ponedeljak padali favoriti kao na traci, u utorak nije bilo uslova da se igra. Ipak, i za to je imao rešenje Novak Đoković.

Foto: Nova.rs

Srpski teniser je nakon pobede u prvoj rundi Vimbldona protiv Pedra Kaćina sa 6:3, 6:3, 7:6(4) trebalo da odradi trening u utorak na trening kompleksu „Orangi“.

PROČITAJTE JOŠ

Zakazao je trening od 13 do 14 časova istovremeno na dva terena. To je bio zaista genijalan potez jer je na vreme pogledao vremensku prognozu, pa je zakazao i na otvorenom i na zatvorenom trening istovremeno.

Ipak, medijima nije dozvoljen ulaz u prostorijama na zatvorenom, ali je velika šansa da je upravo tu srpski teniser odradio trening. Uostalom, treninge na slobodan dan je propuštao samo kada je bio previše umoran, kada je bio povređen ili kada nije video porodicu dugo. Ovog puta tih uslova nema.

To praktično znači da je srpski teniser trenirao u nešto drugačijim uslovima, ali bez ikakvih faktora koji bi mogli da ga ometaju.

Đoković u tim trenucima još uvek nije znao kada će igrati meč drugog kola protiv Džordana Tompsona, ali na njega kiša ne bi trebalo da utiče.

Organizatori Vimbldona su odlučili da sačekaju što je duže moguće jer nije poznato da li će u toku utorka uopšte moći da bude odigran neki meč do kraja na terenima koji nemaju krov.

BONUS VIDEO  Novakova prva pobeda na ovogodišnjem Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar