Novak Đoković i Jelena Đoković su došli da slušaju Nika Kejva koji nastupula druge večeri Belgrade River Fest na platou kod Geozavoda Foto:Antonio Ahel/ATAImages

Da postoji neka mašina, kao u najboljim SF filmovima, kojom možete nekome da uđete u glavu prilično sam siguran da bi jedna od najpopularnijih "destinacija" bio mozak Novaka Đokovića. Iako ne možemo nikada da znamo šta misli, i te kako možemo da vidimo šta želi da poruči.

Ovog puta je evidentno da je prestao da se nalazi u ilegali. Iako ima periode tokom godine kada voli da se potpuno skloni od očiju javnosti, ali i od bilo kog ko bi mogao da ga prepozna, ovaj period posle Pariza je iza njega.

Setićemo se kako je uživao u privatnosti kada je sa suprugom Jelenom otišao na Madeiru i mogao da bude sasvim običan turista. Sada je ipak svestan da gde god da se pojavi u Srbiji da će to biti vest za sebe.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre se pojavio niz snimaka sa proslave rođendana Jelene, a oni dugo nisu izgledali zaljubljeniji. Romantični ples, zagrljaj i poljubac upotpunili su sliku porodične idile koja uvek Novaku dobrani napuni baterije.

Poznato je da je od prošlog utorka već počeo da trenira i da se priprema za sledeće turnire (Vimbldon?), iako nije potvrdio kada se vraća na teren.

Evidentno je da radi na kondiciji i da ne želi da u tom segmentu mnogo zaostaje, pa svakog dana vozio bicikl. Kondicija je i dalje u fokusu i polako povećanje opterećenja na desnom kolenu koje je morao da operiše u Parizu. Tada je sređen problem sa medijalnim meniskusom i od tada je Đoković praktično u periodu oporavka.

I nakon što je nekoliko dana mogao da uživa u miru počeo je da se pojavljuje u javnosti. To obično znači samo jedno – uskoro ćemo ga videti na terenu. Kada zna da mu je potreban odmor od svih i od svega on pronađe oazu u kojoj može da se skloni od očiju javnosti.

Novak Đoković
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus)

Ipak, kako se povratak približava tako i njegova eksponiranost postaje sve veća.

To znači da bi vrlo, vrlo brzo mogli da ga vidimo opet na terenu, ali još uvek ne znamo ni tačan datum, ni tačan turnir. Janik Siner, Marion Bartoli i Tejlor Fric redom veruju da će se Novak od 1. jula takmičiti na Vimbldonu, a ta opcija iz dana u dan deluje sve realnije. Uostalom to je i plan.

Đoković se samo u utorak našao u zagrljaju Slađe Delibašić, poznate srpske pevačice i to na koncertu Nika Kejva u Beogradu.

Dakle, Đoković se sve češće pojavljuje i očekuje se ga uskoro vidimo na terenu.

Uostalom nije sporno da su mu najveći prioriteti grend slem turniri i prioritet najvišeg stepena – Olimpijske igre u Parizu od 26. jula do 11. avgusta.

Sada konačno provejava optimizam, iako Đoković ni u jednom trenutku nije previše strepeo.

Odmah po završetku zahvata je obavestio navijače da je sve gotovo i poručio: Vidimo se uskoro.

Da li je to uskoro za manje od 12 dana?

BONUS VIDEO Poslednji poen Đokovića u prvom setu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare