Novak Đoković
Foto: German Vidal Ponce / Zuma Press / Profimedia

"Tenis će propasti bez Rafaela Nadala i Rodžera Federa", "Bez njih dvojice nema poente pratiti tenis", "Kada se i oni povuku tenis će ući u krizu", bili su samo neki od komentara koje čitamo godinama.

I jeste istina da tenis bez Nadala i Federera nikada neće biti isti, ali tenis nastavlja svoj život, svoju dalju evoluciju.

PROČITAJTE JOŠ

Ove dve legende sporta su donele mnogo, ali će tenis biti globalno popularan (treći najpraćeniji sport na svetu) i bez njih. I to je upravo ono što je pokušao da objasni i Novak Đoković, koji nastavlja da živi u sadašnjosti (pomalo i u budućnosti), nikako u romantizovanoj prošlosti.

Upravo na tom prostoru nekog romantičnog prošlog vremena stanuju navijači ove dvojice tenisera koji ističu da će tenis bez njih biti – dosadan.

Najbolji demant toga ponudio je upravo završeni US Open na kom nije bilo nijednog od njih dvojice, ali je tu bio Đoković.

Novak stori
Foto: Djokernole Instagram Screenshot

Tokom tri nedelje grend slema (prve nedelje su kvalifikacije i egzibicije) je turnir u Njujorku posetilo 957.387 ljudi, što je rekord svih vremena na grend slem turnirima. Nakon osvajanja titule je Đoković podelio objavu US Opena i kratko napisao.

„Tenisu ide sasvim dobro“, napisao je Novak uz „smajli“ koji namiguje.

I onda je došao na red put u Valensiju na Dejvis kup sa reprezentacijom Srbije i ispostavilo se da će slično pitanje dobiti na konferenciji za medije. Upisao je kako se na španskom kaže „nedostajati“, a onda odgovorio.

“Meni ne nedostaju, ali sam siguran da tenisu nedostaju. Njih dvojica su legende našeg sporta. Ostavili su veoma veliko nasleđe i u tenisu i u sportu uopšte”, rekao je Đoković otvoreno, ali ujedno i sa mnogo poštovanja.

BONUS VIDEO Velika greška sudije, Novak gledao u čudu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar