Foto: Printscreen/Instagram: djokernole

Rafael Nadal i Novak Đoković jesu veliki rivali, ali u jednom momentu bili su isto tako i veliki prijatelji. Ipak, taj odnos se nije održao i sada je sve drugačije.

Nadal je saopštio da će se penzionisati posle Dejvis kupa, a Đoković je odlučio da posebnim fotografijama pozdravi ovu odluku Španca.

Momenat kada su se sreli u avionu za Ameriku bila je prva slika, da bi nju pratila fotografija sa finala Australijan opena 2012. godine.

PROČITAJTE JOŠ

Novak se prisetio kada su zajedno igrali dubl, ali i trenutka kada su se oprobali i u pokeru.

Za kraj je ostavio sliku iz džakuzija na kojoj su upravo on i Nadal i u prvom momentu mnogi su se zapitali zbog čega je Novak izabrao baš nju.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Priča ide ovako… Znaju se Rafa i Nole još od mlađih dana, a prvi put su igrali jedan protiv drugog u četvrtfinalu Rolan Garosa 2006. godine kada je Španac slavio sa 2:0, pošto je Đoković predao meč.

Već tada kao mlade nade i zvezde u usponu Novak i Rafa bili su u prijateljskim odnosima.

Koliko su se i tada poštovali upravo pokazuje slika iz džakuzija koja datira iz 2007. godine. Sve se desilo nakon što je Nadal pobedio Đokovića sa 6:2, 7:5 u finalu Indijan Velsa.

„Nakon što je krunisan šampionom Indijan Velsa, Rafa Nadal je proslavio svoju prvu titulu u godini tako što je ubačen u đakuzi u svlačionici! Kada je završen finalni meč protiv Novaka Đokovića, Rafa je otišao pravo u svlačionicu da sa svojim timom proslavi pobedu. Rafa Majmo, Frensis Roig i Benito Peres Barbadiljo skočili su u džakuzi sa Rafom, dok je Đoković fotografisao Nadalov tim kako uživa u trenutku. Videvši svog druga Novaka kako to radi, Rafa je pozvao njega i njegovog trenera da skaču i slave i sa njima“, kaže priča na zvaničnom sajtu Rafaela Nadala.

Usledile su godine i godine borbe između dvojice velikana i jasno je zbog čega Novak i Nadal nikad posle toga nisu mogli da budu pravi prijatelji.

U poslednjim godinama ipak kao da se to menja i ne možemo isključiti mogućnost da se taj prijateljski odnos obnovi nakon što i Novak završi karijeru…

BONUS VIDEO Nadal pomešao strane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar