Mats Vilander i Novak Djokovic
Mats Vilander i Novak Đoković Foto:PATRICK HAMILTON / AFP / Profimedia/EPA-EFE/NEIL HALL

Novaka ovo može samo da motiviše

Novak Đoković se sprema da u Parizu osvoji svoju treću grend slem titulu, a o tome je pričao nekdašnji svetski broj jedan Mats Vilander.

Iako u poslednje vreme često hvali Novaka, dugo godina je bio njegov kritičaar. Sada je na neki način indirektno stao ponovo u tu kolonu.

PROČITAJTE JOŠ

On se osvrnuo na predstojeći Rolan Garos i na neki način pokušao da odsustvom Nadala umanji Novakovu titulu uz put ne krijući da ne bi voleo da ga srpski teniser nadmaši.

Španac zbog povrede ne igra još od Australijan opena, a Šveđanin misli da će to smetati Novaku Đokoviću.

„Mislim da je Novak najviše razočaran što nema Rafe u žrebu. Ubeđen sam da bi Srbin voleo da osvoji svoju 23. gren slem titulu tako što bi na svom putu savladao Nadala“, istakao je Vilander.

Đoković i Nadal sada dele prvo mesto na večnoj listi sa po 22 gren slem titule. Španac je od tog broja čak 14 osvojio na Rolan Garosu.

„Sada je to neko prelomno vreme kada ćemo da vidimo ko će da nosi epitet najboljeg svih vremena. I onda kada nemamo Novaka zbog toga što se nije vakcinisao ili Rafu zbog povrede, to na neki način umanjuje draž“, kaže Vilander.

Šveđanin ima svoju želju kako da se završi trka Đokovića i Nadala.

„Voleo bih da njih dvojica na kraju karijere imaju isti broj gren slem titula i da uvek Rodžer Federer bude spomenut u istoj rečenici sa njima dvojicom kada se govori o najvećim svih vremena“.

BONUS VIDEO Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar