Lorenco Museti Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Rastužio je Francusku i raspršio nade da bi Gael Monfis mogao na megdan Đokoviću. Sa 7:5, 6:1, 6:4 je Lorenco Museti osigurao da se posle tri godine na istom mestu sastane sa Novakom koga zna možda i suviše dobro.

Miodrag Dimitrijević Foto: Nova,rs

Museti je pre tri godine naterao ogromnu većinu Srba da do mesa izgrizu nokte. Novak je bio na ivici poraza, a onda uspeo da se podigne iz nokdauna. Ispostavilo se kasnije da će isto uraditi i u finalu protiv Stefanosa Cicipasa i tako je po drugi put u karijeri osvojio Rolan Garos. Vratio se od 0-2 u setovima.

Ovog puta niko ne želi da gleda takvo mučenje u trećem kolu, ali je Museti sve samo ne lak rival. Prošle godine je i Karlos Alkaraz imao problema sa njim, pa nema dileme da ima nešto u Parizu što mu posebno odgovara.

PROČITAJTE JOŠ

Priča je dobila neobičan nastavak ove godine kada je, kako su preneli italijanski mediji, Edoardo Artaldi, dugogodišnji menadžer Đokovića, krenuo da radi sa Italijanom.

Njihova saradnja je sada drugačija nego ona koju je Artaldi imao sa Đokovićem, Italijan je ušao u deo Internacionalne menadžerske agencije (IMG), najveće u sportu, a sada će brinuti o karijeri Musetija koji je trenutno 30. na planeti.

Museti je umalo iznenadio Đokovića na Rolan Garosu 2021. godine. Vodio je sa 2:0 u setovima nakon dva taj-brejka, a onda je Đoković ubacio u brzinu više u toj osmini finala, Italijan je preumoran na kraju predao meč pri 4:0 za Novaka u poslednjem, petom setu.

Ipak, onda je usledila drama kada je u pitanju obrazovanje u slučaju Musetija. Momak iz Karare nije imaju razumevanje čelnika škole, pa je hitno morao da se vrati u Italiju. Propustio je tada turnire na travi (Kvins i Hale), a zapravo ga je spasao Đoković.

Foto: Screenshot Instagram Dutzee

Srpski teniser je ponudio mladom teniseru da se vrati njegovim privatnim avionom u Italiju sa trenerom Simoneom Tatarinijem. To je bio gest za divljenje zbog toga što je u neku ruku spasao Italijanu sezonu.

Naime, u to vreme su bila na snazi kovid pravila po kom je svaki čovek morao u karantin od najmanje dve sedmice ukoliko je samo jedna osoba na letu imala koronavirus. To je moglo da znači da bi nastup Musetija i na Vimbldonu bio upitan, jer ne bi mogao da ispuni vremenske uslove.

Upravo mu je Đoković pomogao da ne prolazi barem kroz te stresove.

I onda par meseci kasnije je Novak još jednom odlučio da se pobrine za mladog kolegu. Bio je to US Open kada je strašna oluja kao posledica uragana „Ajda“ koji je tog trenutka bio nadomak Njujorka napravio ozbiljan haos.

Museti je otkrio jednom prilikom da ga je pozvao Artaldi, Novakov menadžer, i ponudio mu da zbog loših vremenskih uslova zajedno treniraju (što sada baca novo svetlo nakon novih informacija). Sa tim su se slagali i Đoković i Vajda.

Odjednom je Museti dobio instrukcije da se pojavi u vili jednog bogataša u Nju Džersiju, što je sam otkrio.

„Bili smo u tom predivnom mestu u Nju Džersiju. Vili koja ima park i pokriveni teren koji poseduje jedan čovek koga bih opisao kao bogatog, a kod koga je Đoković gost tokom turnira u Njujorku“, otkrio je Museti.

Na kraju je problem rešen, a glavni posrednik u čitavoj priči je Marko Paniki, sada već bivši Novakov kondicioni trener, koji je zaslužan za ovakav odnos.

„Na kraju smo drugačije rešili problem, ali hvala prvo njegovom treneru Panikiju koji je moj dobar prijatelj, dok se dobro slažem i sa njegovim agentom Artaldijem“, objasnio je mladi Italijan posebnu vezu sa Noletom.

BONUS VIDEO Novak Đoković Miljanu: Šta nazad?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar