Foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Došao je i taj dan - počinju Olimpijske igre u Parizu. Konačno više nema odbrojavanja, glavni grad Francuske je već danima centar ne samo sportskog sveta, a od 19.30 kreće ono glavno.

“Soccerbet iz Pariza”

Foto: Nova.rs

Svečana ceremonija otvaranja biće kao nijedna do sada, a naši barjaktari na brodu koji će ploviti Senom biće legendarna odbojkašica Maja Ognjenović i trofejni vaterpolista Dušan Mandić. Trebalo bi da traje do 23.15 uz spektakl duž Grada svetlosti, sve do Ajfelovog tornja, o kojem će se pričati danima.

Da je sve spremno za početak Igara nekako je postalo jasnije i dan ranije, kada su ispred Tima Srbije pričali Tijana Bošković, Novak Đoković i Nikola Jakšić.

PROČITAJTE JOŠ

Novaku će ovo biti peti put, a Tijani i Jakši treći na OI. Najbolji teniser svih vremena čeka to zlato, jedino koje mu fali u karijeri koja se neće ponoviti, najbolja odbojkašica sveta sa ekipom takođe juri najsjajnije odličje koje im fali, dok su vaterpolisti u Francusku došli kao dvostruki uzastopni olimpijski šampioni.

Zato bismo voleli da smo ih posle jednočasovne priče ispratili ka ostvarenju njihovih snova. A ti snovi znače i da će se nacija radovati novim uspesima ispisanim zlatnim slovima srpskog sporta.

Ipak, možda nekad postoji i nešto važnije od toga, kada pokažete koliko vam znače drugi, oni koji vas okružuju. Sa kojima se zajedno borite pod zastavom Srbije, ali umete da ih istaknete u prvi plan. To je i ovaj put pokazao Nole, kome bi olimpijsko zlato neopisivno značilo, ali je istakao još nešto tokom boravka u Parizu.

„Osećam se spremnije nego pred Vimbldon, to je meni najbitnije. Nadam se najboljem, a voleo bih da gledam sve naše sportiste. Nažalost, neću imati prilike da uživo pratim druge sportove koliko bih želeo, ali ću se potruditi. Voleo bih da stignem da gledam odbojkašice, vaterpoliste, naše košarkaše… Njihov sam veliki obožavatelj i svim našim sportistima želim puno sreće i da nas obraduju sa što više medalja“, poručio je Đoković.

E, i zbog toga je najveći, jer je uvek tu za naše sportiste, da ih bodri, da im pomogne, uputi pravi savet. Jer ovde su svi na istoj misiji.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare