Karlos Alkaraz i Novak Đoković Foto:EPA-EFE/YOAN VALAT

Čovek juri petu uzastopnu titulu u Londonu, osvojio je prethodna dva grend slem trofeja u sezoni i analitika mu svejedno nije naklonjena.

Zaista je pitanje šta Novak Đoković treba da uradi da bi protiv Karlosa Alkaraza ove godine bio favorit u jednom meču.

PROČITAJTE JOŠ:

Obojica imaju sličan skor i odnos dobijenih i izgubljenih gemova, Novak nikada ranije nije ispustio samo tri svoja servis gema na nekom grend slem turniru i uz to je pobedio Alkaraza u poslednjem međusobnom duelu kada je Španac po kladionicama bio ogroman favorit.

I sada je, ako je verovati zvaničnoj IBM analitici Vimbldona favorit i daje mu se 55 posto šansi da osvoji titulu, dok se Đokoviću daje 45 posto šansi.

To ne bi bilo problematično da Đoković nema ovoliko iskustva koliko ima na travi. Karlos se odlično prilagođava toj podlozi, pokazao je to u Londonu, mlađi je skoro upola od Novaka i to može da mu bude jedina prednost ako mu noge ne otkažu poslušnost kao u Parizu.

Đoković se u Londonu bori za osmu titulu Vimbldona, što je rekord, bori se za to da ostane neporažen na Centralnom terenu i više od deset godina, ali i da vrati prvo mesto na ATP listi.

Ako ni zbog čega drugog, onda je zbog toga makar podjednako šansi trebalo da ima za titulu kao opasni Španac, jer bi sve drugo bilo potcenjivanje unapred.

Inače, razlika između kladioničarskih i ovih procena Vimbldona drastično se razlikuju ponekad, jer je tako Novak protiv Pedra Kaćina imao oko 70 posto šansi za pobedu na startu turnira, dok su kladioničari daleko veće šanse davali Đokoviću.

BONUS VIDEO: Novak u ratu sa publikom na Vimbldonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar